27 studenoga, 2022 3:33 pm

Philips 4K Ultra HD Blu-ray player

Autor: Darko Brlečić

Philips BDP7501 

Na ovogodišnjem sajmu CES u Las Vegasu su dominirali uređaji vezani za prikaz 4K UHD video zapisa. Mežu njima je bilo dosta noviteta, a jedan od njih je Philips BDP7501.

Philips je najavio da će lansirati u prodaju novi premium 4K UHD Blu-ray uređaj kompaktnog dizajna. Novi uređaj će biti kompatibilan s 4 UHD diskovima, te će imati podršku za HDR (High Dynamic Range). Po najavama proizvođača, Philips BDP7501 4K UHD Blu-ray reproduktor će reproducirati sadržaj u četiri puta detaljnijoj rezoluciji negoli su to radili dosadašnje verzije Blu-ray uređaja. Implementirana HDR tehnologija nudi znatnije više detalja i svjetline u slici, te realniji prikaz pokreta objekata.

Novi Philips 4K UHD Blu-ray reproduktor posjeduje HEVC i VP9 dekoder za reprodukciju 4K sadržaja s Netflixa i YouTube kanala. Uređaj također sadrži zaseban sklop za 4K upskejliranje sadržaja s izvora niže razlučivosti. Za ljubitelje dobroga zvuka – uređaj posjeduje mogućnost reprodukcije Dolby True HD, DTS-HD i Master Audio formata i kodeka. Opremljenost priključcima je na visokoj razini, a to uključuje HDMI 2.0A i 1.4A izlazne priključke, Wi-Fi, Ethernet i USB Multimediju. Cijena za američko tržište bit će malih 399 dolara, dok za europsko tržište je nepoznata.

Info: www.philips.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Loewe OLED TV

Piše: Darko Brlečić Loewe je od svog postanka uvije bio drugačiji. Televizori s tom značkom …