28 studenoga, 2020 8:28 pm

PARASOUND HALO JC1+

Novo moćno Parasound mono-blok pojačalo

Piše: Darko Brlečić

Prva iteracija ovog monobloka je bila napravljena početkom 2003 godine, te je izazvala nemalu pažnju među audiofilima širom svijeta. Tim mono pojačalom je John Curl ponovo skrenuo pažnju na sebe i svoje ideje. Zadnjih nekoliko godina John Curl je odlučio redizajnirati kompletnu HALO seriju, pa je tako na red došao omiljeni mono-blok pod novim imenom JC1+. Nova iteracija je masivnija (cca 50kg). Ugrađeni transformator je 2.1kVA, Nichicon kondenzatori imaju kapacitet od 198,000 uF, a broj izlaznih tranzistora je povećan na 24 -tip Sanken 60Mz, dok vršna struja je povećana sa 135 na 180 ampera.

 

  

Parasound Halo JC 1+ je izuzetno tih , te je prvi  komercijalno napravljen proizvod koji koristi aktivno visokofrekventno filtriranje šuma pomoću Bybee Music Rails sklopa  , eliminirajući ulazni  šum  koji degradira kvalitetu zvuka. John Curl je dizajnirao potpuno novu drajversku fazu koja koristi kaskadni strujni krug s većom širinom opsega i povećanom linearnošću. Napajanje ulazne faze potpuno je neovisno od glavnog napajanja. Parasound Halo JC 1+ ima sklop brzog pogona/startanja koji mu omogućuje da najbolje zvuči u roku od nekoliko minuta nakon uključivanja. Prekidač za odabir razine Biasa omogućuje rad hladnjaka, gotovo bez kompromisa. Za optimizaciju performansi s  tzv. high-gain pretpojačalima i zvučnicima s visokom osjetljivošću, služi preklopni prekidač s dva položaja odabira razine  pojačanja od 23 dB ili 29 dB.

HALO JC1+ ima snage napretek, tako on isporučuje 450 watta na 8Ohma, 850 watta na  4Ohma, moćnih 1300 watta na 2Ohma što je dušu dalo za kompleksne zvučničke konstrukcije čija impedancija zna potonuti ispod 3Ohma, te također iznimno važno da ovaj mono-blok može raditi u režimu A klase s isporukom od 25 watta na 8Ohma. Uglavnom dostatna kvalitetna snaga za sve vrste audio aplikacija. Konektivnost je na visokoj razini, tako se tu nalaze Neutrik XLR priključci, RCA priključci, te zvučnički terminali za prihvat kabela većeg presjeka kao i zasebna mogućnost bi-wire povezivosti. Po najavama proizvođača, JC1+ bi se trebao pojaviti u prodaji u prvoj polovici ove godine.

https://www.parasound.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

MARANTZ SACD 30n

Nova poslastica by Marantz Piše: Darko Brlečić Prije nekoliko dana audio industrija je doživjela pomalo …