3 prosinca, 2020 9:37 am

Panasonicovi fotoaparati LUMIX DC-G9 i LUMIX DC-GH5S osvojili nagradu TIPA Awards 2018

Panasonic je osvojio nagrade udruženja Technical Image Press Association (TIPA) za 2018. godinu, koje se smatraju jednim od najprestižnijih nagrada u svijetu fotografije i slikovnih rješenja. Panasonic LUMIX DC-G9 osvojio je titulu Best Mirrorless CSC Expert („najboljeg stručnjaka u kategoriji kompaktnih fotoaparata bez zrcala“), a Panasonic LUMIX DC-GH5s osvojio je priznanje Best Professional Photo/Video Camera („najbolji profesionalni aparat za snimanje fotografija i videozapisa“).

Best Mirrorless CSC Expert

LUMIX DC-G9

Najnoviji Panasonic LUMIX DC-G9 sveobuhvatan je uređaj s vrhunskim performansama ovjenčan titulom „najboljeg stručnjaka u kategoriji kompaktnih fotoaparata bez zrcala“.

Druge vrhunske karakteristike dizajna koje je žiri izdvojio jesu da se radi o fotoaparatu iz kategorije mirrorlessa koji snima 60 slika u sekundi u formatima JPEG i Raw te DFD-AF s izvanrednom brzinom postizanja fokusa od 0,04 s. Impresivan ugrađeni sustav stabilizacije znači da fotoaparat kompenzira do 6,5 razina te nudi način snimanja u visokoj razlučivosti kojim se postižu fantastične fotografije razlučivosti 80 megapiksela – što je primjerice savršeno za jedinstvene fotografije prirode.

Best Professional Photo/Video Camera

Panasonic LUMIX DC-GH5s

Ovaj favorit profesionalnih fotografa iznimno je svestran i namijenjen zadovoljavanju i najviših zahtjeva s oba kraja spektra vizualnih umjetnosti – fotografijom i videozapisima – premda je možda više prilagođen videozapisima. LUMIX DC-GH5s ima najveću osjetljivost od svih fotoaparata LUMIX, osobito u uvjetima slabog osvjetljenja, pa je to jedna od razlikovnih značajki koja omogućuje snimanje scena upravo kako ih ljudsko oko vidi, bez obzira na slabo osvijetljeno okruženje.

Glasnogovornik TIPA-ina žirija o njemu je komentirao: „10,2-megapikselni MOS senzor visoke osjetljivosti ovog fotoaparata koristi Dual Native ISO tehnologiju za pronicanje u najtamnija područja, što omogućuje snimanje pri visokom ISO-u bez dodatne rasvjete. Panasonicova tehnologija LUMIX osigurava mu brojne mogućnosti snimanja videozapisa, uključujući kinematografsku razlučivost 4K/60p i Full HD/200 Mbps. Zahvaljujući tome ovaj je uređaj omiljen kod mladih filmaša i profesionalaca koji žele napraviti najbolje snimke u životu.“

Što se tiče fotografija, GH5S može stvarati 14-bitne Raw slike brzinom od 11 slika u sekundi – uz 12-bitne slike brzina se penje na 12 slika u sekundi, pa fotografi mogu raditi prema najvišim profesionalnim standardima. U fazi uređivanja GH5S nudi dva utora za kartice i razne priključke, uključujući HDMI i USB-C za brz i lak prijenos slikovnih podataka.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

SAMSUNG 4K PROJEKTORI

SAMSUNG PREMIERE LASER 4K PROJEKTORI Piše: Darko Brlečić Samsung je predstavio prvi laserski 4K projektor …