29 rujna, 2022 1:34 am

Panasonicova linija LED televizora za 2017. godinu stavlja naglasak na HDR sadržaj

Panasonic TV EX600

Revolucionarni 4K Pro UHD televizori

 Panasonic s ponosom predstavlja seriju LED televizora za 2017. godinu u kojoj se nalaze 4K UHD i Full HD modeli. Osmišljeni s ciljem da nadopune novu Panasonicovu liniju 4K Pro Ultra HD OLED televizora, nova generacija LED modela odlikuje se inovativnom obradom slike, poboljšanim LED osvjetljenjem i novim LCD ekranima. Panasonic sada korisnicima nudi vrhunsku kvalitetu HDR slike uzduž svoje 4K ponude.

Panasonic se nije zadovoljio samo s unaprjeđenjem rada televizora, već je povećao i upotrebu vrhunskih materijala u procesu izrade te je osmislio moderniji i fleksibilniji dizajn televizora, uključujući podesiva postolja koja korisnicima omogućuju različite opcije kod postavljanja uređaja.

HDR za danas i sutra
HDR (High Dynamic Range) je od ključne važnosti kod otkrivanja sitnih detalja (posebno u scenama koje se odlikuju miješanjem svijetlih i tamnih područja), kao i kod reprodukcije boja koja doseže razinu profesionalnih uređaja koji se koriste tijekom snimanja filmova. Po prvi puta u povijesti, Panasonic nudi HDR mogućnosti na svakom modelu u seriji. Zahvaljujući HDR-Multi podršci, svi modeli mogu reproducirati HDR10 sadržaj s Ultra HD Blu-Ray diskova i s internetskih streaming servisa. Također, uređaji će moći reproducirati i sadržaj s HLG (Hybrid Log-Gamma) izvora za koje se očekuje kako će ući u široku upotrebu do kraja ove godine.

Svi novi modeli podržavat će 4K HDR streamanje sa Netflixa, Amazona i YouTubea.

Veći i brži ekrani na svim modelima
Raspon veličine ekrana proteže se od 40 do 75 inča. Vrhunski model EX780 dostupan je u četiri veličine, EX700 također je dostupan u četiri veličine, kao i model EX600. Entry-level Full HD modeli (ES600 i ES500) također posjeduju brze ekrane, a odlikuju se i elegantnijim dizajnom.

Zadovoljenje HDR zahtjeva gejmera
Kako je HDR sve prisutniji na 4K igraćim konzolama, Panasonicov iznimno brzi 4K Gaming način rada ispunit će želje i najzahtjevnijih gejmerskih entuzijasta. Kašnjenje je na svim modelima osjetno smanjeno kako bi se unaprijedio rad uređaja kod igranja 4K HDR igara, posebno onih u kojima ima mnogo brzih pokreta koji iziskuju brzi odziv.

EX780: Vrhunska kvalitete slike uz dizajn Swivel & Lift (75, 65, 58 i 50 inča)

Panasonic TV EX780

Glavni model serije LED televizora za 2017. godinu je EX780 koji je dostupan u verzijama od 75, 65, 58 i 50 inča. Model posjeduje novu Cinema Display tehnologiju koja reproducira sliku upravo na onaj način na koji je to zamislio redatelj. To se postiže kombinacijom širokog spektra boja, unaprjeđenim lokalnim zatamnjenjem kod crnih nijansi uz delikatno nijansiranje te izvanrednim razinama svjetline.

Ponosno noseći 4K Pro HDR oznaku, EX780 posjeduje super-svijetli ekran koji postiže superioran kontrast a pokreće ga isti Studio Colour HCX2 procesor koji se koristi i na vrhunskim Panasonicovim OLED televizorima. Konačni rezultat ovog novog čipseta, kojeg su osmislili iskusni profesionalci u centru Panasonic Hollywood Lab, jest najpreciznija reprodukcija boja ikada koja je dobivena korištenjem korektivnih sustava utemeljenih na profesionalnim 3D Look Up tablicama. Kao i kod OLED modela, svaka razina svjetlina posjeduje kompletnu bazu podataka o bojama koja je pohranjena na čipset zbog čega su boje uvijek precizno reproducirane, čak i kod najzahtjevnijih sadržaja.

Zahvaljujući procesoru Studio Colour HCX2, kvaliteta slike povećana je putem digitalno optimiziranog lokalnog zatamnjenja i LED pozadinskog osvjetljenja. Riječ je o kombinaciji precizne kontrole pozadinskog osvjetljenja uz dodatnu obradu koja isporučuje bolju lokalizaciju nijansa crne boje i općenito vrhunsku HDR sliku. Također, EX780 posjeduje i posve novu Panasonicovu HDR Brightness Enhancer funkciju čija je zadaća optimizacija HDR slike u prostorijama koje su bogate svjetlom. Tamne scene, koje je u takvim uvjetima teško jasno vidjeti, optimizirane su na način da je pojačano osvjetljenje onih tamnijih područja kadra, pa korisnici dobivaju priliku uživati u takvim scenama upravo onako kako je to zamislio redatelj, čak i u svijetlim prostorijama.

Iznimno brzi (2,400 HZ) ekran modela EX780 eliminira neželjeno “drhtanje” u scenama koje su bogate pokretima pa tako sportske utakmice ili akcijske filmove reproducira s ultimativnom jasnoćom i glatkoćom.

Sve verzije modela EX780 izrađene su u skladu s Art & Interior dizajnerskim konceptom, isto kao i u slučaju Panasonicovih vrhunskih OLED televizora, čime se istovremeno postigla i stiliziranost i neupadljivost. Panasonic je, međutim, inovativnom tehnologijom Switch Design podigao ljestvicu i kada je riječ o samom dizajnu televizora. Zahvaljujući ovoj karakteristici, verzije od 50 i 58 inča moguće je fiksirati u jednom od četiri moguća vertikalna položaja, dok mogućnost rotiranja kod verzija od 50, 58 i 65 inča daju korisnicima dodatnu dozu fleksibilnosti u izboru savršenog kuta gledanja. Tehnologija Switch Design, također, iz vidnog polja efektno uklanja i sve kablove koji su sakriveni u postolju.

Upravljanje modelom EX780 je jednostavno zahvaljujući Panasonicovom sučelju My Home Screen 2.0 koji prikazuje jasne, obojene ikone dinamično raspoređene prema modelu vrtuljka. Sučelje se lako podešava prema preferencijama svakog pojedinog korisnika čime se postiže brzo i intuitivno pronalaženje sadržaja iz različitih izvora poput web stranica, streaming servisa, aplikacija i eksternih uređaja.

Nove funkcije su sljedeće – favorite folder za različite korisnike, tipka My App na daljinskom upravljaču za brži pristup omiljenim sadržajima i poboljšana Media Player aplikacija s podrškom za 4K HDR10 i HLG sadržaje.

 • 4K UHD LED TV s 2400Hz (BMR) – inovativna Cinema Display tehnologija za vrhunsku kvalitetu slike i prikaz pokreta
 • Procesor Studio Colour HCX2 – profesionalne 3D look-up tablice precizno reproduciraju boje i donose holivudsko kino-iskustvo u vaš dom
 • Super Bright Panel – visoko-propusni ekran s efikasnim pozadinskim osvjetljenjem za reprodukcije čiste i jasne slike u HDR-u
 • Enhanced Local Dimming – bogata gradacija postignuta zahvaljujući iznimno kvalitetnoj kontroli pozadinskog osvjetljenja i lokalnoj optimizaciji
 • Switch Design – unosi fleksibilnost i harmoniju u vaš život zahvaljujući Swivel & Lift*1 postolju

EX700: Iznimna 4K HDR slika u kombinaciji s elegancijom i fleksibilnošću (65, 58, 50, i 40 inča)

Panasonic TV EX700

Dostupan u verzijama od 65, 58, 50 i 40 inča, vrhunski model EX700 odlikuje se brzom obradom (1,600 Hz) koja reproducira vrhunsku kvalitetu slike i čist i gladak prikaz pokreta. Lokalno zatamnjenje u kombinaciji sa svijetlim ekranom, sjajnim kontrastom i novim naprednim načinom obrade boja, omogućuje modelu EX700 i obradu i reprodukciju prirodne HDR slike s HDR10 i HLG izvora. Slika se odlikuje vrhunskim bojama i posebno impresivnim razinama prikaza detalja, bilo u tamnim bilo u svijetlim područjima kadra.

Model posjeduje okvir izrađen od vrhunskog metala u skladu s Art & Interior konceptom, dok tehnologija Switch Design omogućuje korisnicima podešavanje postolja koje se može protezati punom dužinom ekrana, ali i koje može biti kraće, ovisno o tome na kakav je komad namještaja televizor postavljen. Elegantno zaobljeno postolje moguće je zarotirati u četiri različita položaja ovisno o estetskim preferencijama svakog pojedinog korisnika. Kao i model EX780, i model EX700 posjeduje praktično sučelje My Home Screen 2.0.

 • 4K UHD LED TV s 1600Hz (BMR) – vrhunski ekran isporučuje jasne prikaze pokreta i odlikuje se vrhunskim performansama
 • Wide Colour Spectrum – širi raspon boja omogućuje vam da scene doživite na prirodniji način i tako obogatite vaše gledateljsko iskustvo
 • High Dynamic Range (HDR) – slika koja je puno vjernija stvarnom životu i načinu na koji svojim očima vidite stvarni svijet
 • Local Dimming – bogata gradacija postignuta zahvaljujući iznimno kvalitetnoj kontroli pozadinskog osvjetljenja i optimizaciji
 • Switch Design – unosi fleksibilnost i harmoniju u vaš život zahvaljujući praktičnom, podesivom postolju*1

EX600: Briljantna 4K HDR slika i fleksibilan Switch dizajn (65, 55, 49, i  40-inča)

Panasonic TV EX600

S visoko-kontrastnim ekranom, naprednom obradom boja, visokim razinama svjetline i adaptivnim pozadinskim zatamnjenjem EX600 potvrda je da Pansonic odsad korisnicima nudi prednosti HDR-a na svakom 4K ekranu. Druga novost je dostupnost verzije ovog modela od 65 inča, a korisnicima su dostupne i verzije od 55, 49 i 40 inča. S bržom mogućnošću obrade slike (1,300 HZ) EX600 savršeno je rješenje za gledanje brzih akcijskih scena. EX600 posjeduje My Home Screen 2.0 sučelje koje korisnicima omogućuje jednostavno upravljanje uređajem, dok je novi Art & Interior okvir uparen s postoljem Switch Design. Verzije od 65 i 55 inča, kao i u slučaju modela EX700, posjeduju postolje čija je dužina podesiva ovisno o želji korisnika.

 • 4K UHD LED TV s 1300Hz (BMR) – napredni 4K ekran za vrhunsku kvalitetu slike i jasan prikaz pokreta
 • High Dynamic Range (HDR) – slika koja je puno vjernija stvarnom životu i načinu na koji svojim očima vidite stvarni svijet
 • Adaptive Backlight Dimming – uživajte u oštrim tamnim scenama i visokom kontrastu zahvaljujući neprekidno optimizirajućem pozadinskom osvjetljenju
 • Switch Design – unosi fleksibilnost i harmoniju u vaš život zahvaljujući praktičnom, podesivom postolju*1
 • My Home Screen 2.0 – jednostavno, praktično korisnički sučelje s moćnim media playerom

ES500: Slika visokog kontrasta i jednostavna upotreba (49, 40, 32, i 24-inča)
ES500 je najbolji model u kategoriji Full HD. Model posjeduje mogućnost brže obrade slika (600 Hz) što posebno dolazi do izražaja kod reprodukcije akcijskih scena i dostupan je u verzijama od 24, 32, 40 i 49 inča. Poboljšani dizajn još je jedna važna nova karakteristika – metalno postolje i dijamantni okvir modelu ES500 daju dozu profinjenosti kakvu zaslužuje uređaj s vrhunskom reprodukcijom slike.

 • Full HD*1 LED TV s 600Hz (BMR) – brzi panel za odličan prikaz pokretay
 • Swipe & Share – shareajte i streamajte slike, video zapise i glazbu s iOS i Android pametnih telefona putem Panasonicove TV Remote 2 aplikacije
 • Adaptive Backlight Dimming – uživajte u oštrim tamnim scenama i visokom kontrastu zahvaljujući neprekidno optimizirajućem pozadinskom osvjetljenju
 • In-house TV Streaming – postavite TV na bilo koje mjesto u vašem domu i uživajte u sadržajima streamanim sa servera
 • y Home Screen – prilagodite početni zaslon po vašem ukusu kako biste brzo pristupili omiljenim aplikacijama na App Marketu

ES400: Full HD zabava uz klasični dizajn (49, 40, i 32 inča)
Zahvaljujući adaptivnom pozadinskom zatamnjenju i visoko-kontrastnom ekranu (400 Hz), ES400 isporučuje tamne detalje u mračnim scenama te se odlikuje i jasnom reprodukcijom svijetlih scena. Također, ES400 korisnicima omogućuje streamanje sadržaja s TV-a na pametnim telefonima ili tabletima.

 • Full HD*1 LED TV s 400Hz (BMR) – uživajte u jasnim prikazima pokreta i svijetloj slici u Full HD rezoluciji
 • Swipe & Share – shareajte i streamajte slike, video zapise i glazbu s iOS i Android pametnih telefona putem Panasonicove TV Remote 2 aplikacije
 • Adaptive Backlight Dimming – uživajte u oštrim tamnim scenama i visokom kontrastu zahvaljujući neprekidno optimizirajućem pozadinskom osvjetljenju
 • In-house TV Streaming – postavite TV na bilo koje mjesto u vašem domu i uživajte u sadržajima streamanim sa servera
 • My Home Screen – customise the start-up screen to quickly access your favourite apps or the App Market

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TikTok možda uvede pretplatu?

Poznata aplikacija za kratke video klipove TikTok je potvrdila da testira podršku za pretplatu .Time …