28 svibnja, 2022 11:41 am

Panasonic na sajmu IFA 2017

Pripremanje puta prema praktičnijem i integriranijem načinu života 

Panasonic će na najvećem europskom tehnološkom sajmu IFA od 1. do 6. rujna 2017. u Berlinu predstavljati svoje najnovije proizvode, tehnologije i inovacije.

Panasonicov štand smješten je u dvorani 5.2 a/b, gdje će posjetitelji moći uživati u impresivnim prezentacijama svih najnovijih Panasonicovih proizvoda i inovativnih tehnologija koje se ne smiju propustiti. Te će prezentacije pokazati kako je Panasonic posvećen sloganu “bolji život, bolji svijet.” Posjetiteljima će biti predstavljane prvorazredne lifestyle i pametne tehnologije, kao i široka paleta audio-vizualne opreme, kućnih uređaja i uređaja za osobnu njegu.

Najzanimljiviji dijelovi novinarskih konferencija, posjeti štandu i detaljni profesionalni video-zapisi o proizvodima bit će dostupni na Panasonicovoj stranici posvećenoj IFA-i: http://www.panasonic.com/ifa. Za one koji dolaze na sajam, potrebno je naglasiti kako će na našem štandu na raspolaganju imati više interaktivnih aktivnosti. Panasonic potiče posjetitelje da podijele svoje dojmove na društvenim mrežama i da se pridruže razgovoru koristeći hashtag #panasonicIFA.

 

Glavne novosti na Panasonicovom štandu

Pametan način života

Panasonic je godinama posvećen zagovaranju Smart Life koncepta za svoje korisnike. Od plasiranja pametnih kućnih proizvoda i rješenja za pohranu energije te pametne mobilnosti – povezujući ljude, gradove i ceste – Panasonic je predvodio trend koji je promijenio način na koji živimo i radimo. Panasonic je također i pionir u gradnji pametnih gradova svojim doprinosima i organizacijama projekata diljem svijeta.

Zona Smart Life na sajmu IFA za cilj ima detaljno predstaviti i pametan način života današnjice i buduće načine života sutrašnjice, izlažući niz proizvoda i rješenja koja su u skladu sa sloganom “bolji život, bolji svijet”. Raznovrsna i interaktivna zona bit će smještena oko pozornice Smart Life Campus na kojoj će tijekom dana biti održan niz stručnih intervjua o tome kako Panasonic stvara održivi koncept budućnosti za ljude koji će njihove živote učiniti sigurnijim, prirodnijim i veselijim.

Bolji život sutrašnjice

Panasonic će predstaviti budući koncept boljeg života u domu povezanom s nizom usluga zasnovanih na Internetu stvari (IoT – Internet of Things), umjetnoj inteligenciji (AI – Artificial Intelligence) i tehnologiji robotike. Panasonic će predstaviti konceptualne modele buduće primjene proizvoda u četiri tipične svakodnevne situacije. U kuhinji, na raspolaganju će biti nekoliko međusobno povezanih kuhinjskih uređaja koji će posjetiteljima demonstrirati kako je moguće pripremiti originalna jela te svladati umijeće kuhanja uz pomoć poznatih chefova. U obrazovnom kontekstu, posjetiteljima će biti predstavljen robot-partner za učenje koji promovira obrazovanje djece u suradnji s obrazovnim institucijama. U kontekstu večere, Panasonic će predstaviti mobilni frižider koji se odlikuje glasovnim upravljanjem i autonomnom tehnologijom pokreta za praktičniji način posluživanja pića i hrane. I konačno, u kontekstu pranja rublja, Panasonic će predstaviti jedan održivi uređaj koji analizira i identificira materijal odjeće u kontrastu s podacima proizvođača. Nakon toga će optimalno i automatski oprati, osušiti i složiti odjeću.

Pametni gradovi

Smart Life zona pozabavit će se i Panasonicovim angažmanom s konceptom pametnih gradova, predstavljajući različite elemente koji ulaze u gradnju pametnih gradova na primjerima iz cijelog svijeta.

Pametna energija i mobilnost

U zoni Smart energy predstavit će se neka energetska rješenja kako bi se posjetiteljima pokazali načini na koji se energija može efikasnije trošiti i načini na koje se može uštedjeti na skupim režijama. To se odnosi na tehnologije za proizvodnju energije poput solarnih panela, na uređaje za pohranu energije kao što su prijenosne baterije te na energetski efikasne tehnologije za grijanje vašeg doma poput tehnologije Aquaria Heat Pump, kao i tehnologije Fuel Cell Heating System.

U zoni Smart Mobility bit će predstavljen luksuzni Teslin SUV Model X kao i Gogorov električni skuter i Coup eScooter sharing servisa, a oba vozila pogonjena su Panasonicovim litijskim baterijama. Posjetitelji će također moći vidjeti i tehnologiju ulične rasvjete koja se koristi za punjenje električnih vozila te ostala rješenja Smart City.

 

Kućni AV

Fokus na kvalitetu zvuka i dalje će biti ključni dio zone Home AV. Bilo da uživate u svojoj omiljenoj glazbi u svome domu, teretani ili uredu, novi audio proizvodi koji će biti predstavljeni na IFA-i utjelovljuju posvećenost koju Panasonic pokazuje prema zvuku, neovisno o tome gdje se slušatelj nalazi. Panasonic će otvoriti novo poglavlje u razvoju kućnih zvučnika koji se nastavljaju na bogatu tradiciju kvalitete zvuka istovremeno stavljajući naglasak na udobnost slušanja i moderan dizajn.

Osim toga, posjetiteljima će biti predstavljene i nove vrhunske slušalice koje se odlikuju modernim retro dizajnom i Bluetooth povezivošću s ciljem hands-free upotrebe. Riječ je o modelima koji su idealni za ljubitelje glazba koji žele uživati u glazbi bez petljanja oko kablova – u svome domu, na putu  ili tijekom treninga.

Technics

Jedan od najambicioznijih proizvoda u povijesti Technicsa svoju će svjetsku premijeru imati na ovogodišnjoj IFA-i. Technics će pop prvi puta predstaviti proizvod koji predstavlja svojevrsnu reinterpretaciju klasika. Ovaj vrhunski proizvod isporučuje kvalitetu zvuka koja će zadovoljiti i najzahtjevnije audio entuzijaste.

Također, bit će predstavljen i OTTAVA™ f (SC-C70) – savršen dodatak za vjerne obožavatelje brenda i entuzijaste zvuka koji tragaju za kompaktnim glazbenim sustavom “sve-u-jednom”. Ne samo da ovaj uređaj koristi svu tehnologiju i znanje koje je Panasonic razvijao godinama, već je na više načina i simbol nove ere u povijesti Technicsa.

Panasonic TV

U TV zoni bit će predstavljena do sada najveća linija Panasonicova linija OLED televizora predvođena najvećim modelom ikada, fantastičnim 77-inčnim EZ1000. Proširena linija 4K PRO HDR OLED televizora bit će predstavljena u dva niza, u veličinama od 55 do 77 inča i zatim kao paket najnovijih tehnologija za korisnika koji žele uživati samo u najboljem 4K HDR sadržaju. Panasonic je blisko surađivao s Hollywoodom kako bi postigao najveće standarde kada je posrijedi kvaliteta slike. Pravo holivudsko kino iskustvo bit će predstavljeno posjetiteljima sajma na OLED televizorima EZ1000. Posjetitelji će moći vidjeti kako to Panasonicovi televizori donose Hollywood u domove korisnika zahvaljujući tehnološkoj suradnji s filmskim studijima, redateljima, kinematografima i koloristima. Osim toga, bit će predstavljeno i Panasonicovo sveobuhvatno UHD rješenje – od proizvodnje slike i rada na Blu-Ray Disc filmskim naslovima pa do proizvodnje proizvoda kućne zabave.

DI (Digital Imagining)

Za fotografske entuzijaste, u zoni DI bit će izložen niz fotografija koje su korisnici izradili na najnovijim modelima fotoaparata Lumix. Posjetitelji će moći vidjeti kako se intenzivnost i genijalnost mogu zabilježiti na najnovijim fotografskim igračkama. Onima koji žele poboljšati svoje vještine putopisne i ulične fotografije stručnjaci na našem štandu moći će udijeliti nekoliko korisnih savjeta. Također ćemo dijeliti i fotografije-uzorke putem naše interaktivne 6K fotografske kabine.

 

 

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

SVS proširuje svoj kabelski program s XLR i Optički kabelom

Piše: Darko Brlečić Balansirani XLR kabeli su kabeli koji se koriste u profesionalnoj i studijskoj …