4 veljače, 2023 4:29 pm

Panasonic predstavlja novi wide zoom objektiv

 

LEICA DG VARIO-ELMARIT 8-18mm / F2.8-4.0 ASPH. (H-E08018) pokriva široki kut u rasponu 16-36 milimetara 

Panasonic je predstavio novi širokokutni digitalni izmjenjivi objektiv – riječ je o modelu  LEICA D VARIO-ELMARIT 8-18mm/F2.8-4.0 ASPH. (35-milimetarski ekvivalent kamere 16-36mm), odnosno o drugom objektivu u sklopu LEICA DH VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 serije.

Budući da pokriva žarišnu daljinu u rasponu od širokog kuta do vrhunskog telefota, ova nova LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 postiže vrhunsku kvalitetu slike i vrhunske performanse bilo da se radi o fotografiranju ili o snimanju video zapisa. Osim toga, objektivi su i vrlo kompaktne veličine. Svi objektivi oslanjaju se na Panasonicovu Nano Surface Coating tehnologiju koja smanjuje količine šuma. Objektivi se odlikuju čvrstim dizajnom koji su otporni na prskanje vode i prašinu te rade na temperaturi do -10 stupnjeva zbog čega mogu podnijeti profesionalnu upotrebi i u nepovoljnim uvjetima. Mogućnost snimanja video zapisa visoke kvalitete jedan je od najvećih aduta ove serije.

Novi LEICA DG VARIO-ELMARIT 8-18mm / F2.8-4.0 ASPH. korisnicima nudi raspon zooma od ultraširokih 8 milimetara do raznovrsnih 36 milimetara (ekvivalent kamere: 35 milimetara). Tako ovaj objektiv pokriva cijeli niz svakodnevnih fotografskih situacija, od fotografiranja pejzaža do snapshotova. Zahvaljujući brzom radu (F2.8-4.0) objektiv je idealan i za fotografiranje zvjezdanog neba ili noćnih scena. ND ili PL filter (67mm) dodaci daju objektivu dozu fleksibilnosti dok u isto vrijeme mogu predstavljati i kreativne i praktične alate za fotografe i videografe.

Sustav objektiva sastoji se od 15 elemenata raspoređenih u 15 grupa – ima jednu asferičnu ED (Extra-low Dispersion) objektiv, tri asferična objektiva, dva ED objektiva i UHR (Ultra High Refractive Index) objektiv. Upotreba ovih objektiva efikasno sprječava sferičnu distorziju i kromatske aberacije pa se fotografije odlikuju visokom rezolucijom i kontrastom od centra do ruba, čime se osigurava vrhunska kvaliteta fotografija.

Senzor koji radi na maksimalno 240 fps-a omogućuje korisnicima da u potpunosti iskoriste potencijale fotoaparat s jako brzim i iznimno preciznim kontrastnim autofokusom. Također, objektiv sprječava i trzaje zbog čega je moguće izraditi glatke i čiste video zapise. U prvom redu, novi objektiv unaprjeđen je po pitanju snimanja video zapisa. Osim tihog rada koji je postignut zahvaljujući unutarnjem pogonskom sustavu, micro-step pogonski sustav kod kontrole otvora blende glatko se prilagođava na svjetlost kod zoomiranja i panninga. Optički dizajn odlikuje se iznimnom baricentričnom stabilnošću pa minimalizira promjene u slici kod zoomiranja. Zahvaljujući naprednoj analizi okvira kod kontrole izoštravanja, autofokus predmeta u pokretu također je poboljšan kod zoomiranja.

Objektivi su dostupni u upečatljivoj, metalik-crnoj boji, pa LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 serija stilski savršeno odgovara Lumix G DSLM fotoaparatima. Serija će biti proširena s dodatnim 50-200mm (100-400mm, ekvivalent kamere 35 milimetara) telefoto zoom objektivom.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Samsung predstavlja novu liniju Neo QLED, MICRO LED i OLED televizora za 2023

Tvrtka Samsung Electronics je predstavila najnovije modele Neo QLED, MICRO LED i OLED televizora zajedno …