1 srpnja, 2022 9:07 pm

Panasonic predstavio novi fotoaparat Lumix LX100 II u Hrvatskoj

 Tvrtka Panasonic je na konferenciji za medije u svojim uredima u Zagrebu po prvi puta predstavila LUMIX LX100 II – novi kompaktni fotoaparat koji je svoju svjetsku premijeru doživio prije nepuna tri tjedna. LUMIX LX100 II sedma je generacija hvaljene Panasonicove serije fotoaparata LX i savršen je pratitelj urbanih, uličnih fotografa koji u malenom i laganom kućištu nudi brojne napredne tehničke karakteristike.

Fotoaparat LUMIX LX100 II hrvatskim novinarima predstavili su g. Domagoj Mihović iz hrvatske podružnice Panasonica i g. Kamio Tetsuji, Panasonicov inženjer zadužen za fotoaparate, iz europske središnjice Panasonic Marketing Europe iz Wiesbadena u Njemačkoj, a događaj je vodila gđa Klara Ufnalewska, voditeljica odnosa s javnošću za Istočnu Europu.

Okupljeni novinari imali su priliku u šetnji zagrebačkim kvartom Središćem i parkom Bundek isprobati prve produkcijske modele ovog naprednog fotoaparata koji uskoro kreće u prodaju i u Hrvatskoj, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 6.999 kuna.

Poput svih aktualnih Panasonicovih fotoaparata, i model LUMIX LX100 II u mogućnosti je snimati 4K videozapise iznimne kvalitete što ga čini savršenim i za objavljivanje videosadržaja na YouTubeu i drugim platformama za objavu videa i društvenim mrežama.

Panasonicova napredna funkcija snimanja 4K fotografija koristi snimanje 4K videozapisa s do 30 slika u sekundi i vađenja savršenog trenutka kao 8-megapikselne zamrznute slike izravno s fotoaparata. Među novim su značajkama funkcija automatskog označavanja koja omogućuje brže skakanje na odgovarajuću sliku te funkcija slaganja niza (Sequence Composition) – spajanje različitih slika radi stvaranja specijalnog efekta.

Dodane su i funkcije slaganja nakon fokusiranja i tijekom fokusiranja (Post Focus i Focus Stacking), a može se koristiti i način rada slaganja svjetla (Light Composition) za jednostavno stvaranje dramatičnih snimki vatrometa ili noćnih scena.

Lumix LX100 II ima ukupno 21,77-megapikselni senzor kojim postiže efektivno 17 megapiksela u aspektu 4:3, što je povećanje u razlučivosti u usporedbi s prethodnim fotoaparatom LX100. Dodatni pikseli osiguravaju visoku razlučivost bez obzira na aspekt koji odaberete za snimanje: 4:3, 3:2, 1:1 i 16:9. Aspekt snimanja odabire se jednostavnim klizačem smještenim pri vrhu objektiva, a zahvaljujući pametno raspoređenim okretnim gumbima, klizačima i tipkama većina najvažnijih postavki stoji vam uvijek nadohvat prstiju i možete ih lako mijenjati dok ste u pokretu.

Fotoaparat dolazi s ugrađenim objektivom LEICA DC VARIO-SUMMILUX. Uz  optički zum od 3,1x ovaj objektiv ekvivalentan duljini 24 – 75 mm vrlo je blizu klasičnoj fokalnoj duljini od 24 – 70 mm. Pored fleksibilnosti snimanja različitih vrsta subjekata, od pejzaža do portreta, objektiv nudi i širok otvor blende od f/1.7-f/2.8 kojim postiže prekrasan bokeh i fantastične snimke u uvjetima niskog vanjskog osvjetljenja.

Uz električni optički stabilizator slike i s 11 sastavnih dijelova u 8 grupa  uključujući 2 ED leće i 5 asferičnih leća s 8 asferičnih površina, možete biti sigurni da će snimke biti oštre i savršeno definirane. Ugrađeni objektiv omogućuje i predivne makrosnimke.

Lumix LX100 II opremljen je zaslonom osjetljivim na dodir te dolazi s mogućnostima povezivanja putem Bluetootha i Wi-Fija radi brzog i lakog dijeljenja slika. Kompatibilnost sa standardom Bluetooth Low Energy znači da se može održavati stalna veza uz minimalnu potrošnju energije. Bateriju fotoaparata LX100 II možete puniti putem strujne utičnice ili USB-a, što je idealno za brzo dopunjavanje tijekom putovanja.

Andrija Jovićević

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TikTok možda uvede pretplatu?

Poznata aplikacija za kratke video klipove TikTok je potvrdila da testira podršku za pretplatu .Time …