srpanj 13, 2020 5:32 pm

Panasonic predstavio DX800 novi model UHD LED 4K

panasonicdx800

Novi model UHD LED 4K Pro VIERA televizora u kojem se spajaju tehnologija i umjetnost

Panasonic je predstavio novi 4K Pro Viera televizor DX800 – high-end model u novoj europskoj liniji 4K UHD LED televizora za 2016. godinu. DX800 crpi inspiraciju od najboljih europskih kompanija namještaja, arhitekata i dizajnera, a njegov umjetnički štih izvrsno će nadopuniti interijere bilo kojeg doma. Istovremeno, DX800 isporučuje impresivnu kvalitetu 4K slike i osigurava uistinu bogato gledateljsko iskustvo u vašem domu.
Model VIERA DX800, dostupan s 50 i 58-inčnim ekranom, pomiče granice dizajna redefiniranjem klasične forme televizora. Pažljivo razvijeni ekran donosi duboki kontrast i žive boje u vaš dom, dok elegantni okvir i postolje promiču ovaj model u umjetničko djelo. Panasonicov jedinstveni pristup stapanju umjetnosti i interijera u dizajnu ovog modela rezultira time da DX800 neće u vašim prostorijama imati status običnog komada namještaja. Umjesto toga, DX800 podignut je na razinu samostalnog umjetničkog artefakta koji će se savršeno stopiti s individualnim stilom vašeg kućnog interijera.
Inspiriran trendovima iz područja dizajna namještaja, DX800 predstavlja kombinaciju vrhunskih dizajnerskih rješenja i materijala – model posjeduje polirani aluminijski okvir i rub s pripadajućim zvučnikom. Slobodni stil dizajna daje mogućnost gledateljima da raskinu s konvencijama kada je riječ o postavljanju televizora u određenim dijelovima prostorije. Utjecaj dizajna high-endpokućstva ogleda se i u poliranim kovinama, brušenom finišu, dijamantno preciznim rubovima i tretmanu kao prema koži; sve te karakteristike daju stilizirani izgled bilo kojoj prostoriji.
Kao dio posljednje Panasonicove linije 4K Pro VIERA televizora, model DX800 također donosi i najnovije Panasonicove inovacije u HDR (High Dynamic Range) tehnologiji te iznimnu 4K UHD izvrsnost kada je riječ o kvalitetnoj reprodukciji slike, kontrasta i boja, upravo na onaj način na koji su to originalno zamislili i filmski redatelji.

Doživite Hollywood u svom domu
Panasonicov Hollywood Labs pobrinuo se da reprodukcija slike na modelu DX800 ostane vjerna originalnim redateljevim zamislima. Zahvaljajući bliskoj suradnji s nekim od najcjenjenijih imena u filmskoj industriji, Panasonic sada donosi autentično filmsko iskustvo ravno u vaš dom. Opremljen Panasonicovim Studio Master HCX (Hollywood Cinema Experience) procesorom, model DX800 omogućuje vam da gledate svoje omiljene televizijske serije i filmove s zadivljujućom preciznosti u reprodukciji boja.
Panasonicova dugogodišnja veza s holivudskom filmskom industrijom – u posljednje vrijeme posebno s nagrađivanim snimateljem Vanjom Cernjulom, direktorom fotografije popularnih Netflix serija poput “Marca Pola” – demonstrira Panasonicovu posvećenost zadatku da u vaš dom donese iznimna gledateljska iskustva. Panasonic je surađivao s Vanjom i u izradi kratkog filma koji demonstrira na koji način Panasonicovi VIERA UHD televizori mogu vjerno reproducirati originalne zamisli redatelja

Filmski ekran za vjernu reprodukciju boja
Filmski ekran modela DX800 dizajniran je s ciljem da gledateljima vjerno prenese originalne redateljeve zamisli. Žive boje i lokalno osvjetljenje dat će vašim omiljenim filmovima nove dimenzije, dodajući nove nivoe detalja i oživljavajući svaku scenu. A s mogućnošću da istovremeno reproducira duboke tonove tamne boje kao i visoke razine svijetlih tonova, od sada možete iskusiti doživljaj gledanja koji vam je prije bio dostupan jedino u vašoj lokalnoj kino dvorani.

Jednostavnije korištenje SMART TV opcija uz Firefox
Panasonicov model DX800 posjeduje OS Firefox. Zahvaljujući intuitivnom početnom zaslonu kojeg je izveo Firefox i koji je jednostavan za korištenje, sada možete brzo pristupiti svojim omiljenim TV kanalima, aplikacijama, video zapisima, internetskim stranicama i internetskom sadržaju. Korisnicima su ponuđena tri standardna izbora kada je riječ o “brzom pristupu” Live TV-u, aplikacijama i osobnim prijenosnim uređajima koji su povezani s televizorom. Firefox OS moguće je i dodatno prilagoditi navikama korisnika – primjerice, “lijepljenjem” omiljenih aplikacija ili televizijskog sadržaja na početni zaslon.
Novo Firefox OS ažuriranje, koje je najavljeno za drugu polovinu ove godine, omogućit će korisnicima nove načine otkrivanje aplikacija i njihovo pohranjivanje na televizore. Naime, Firefox OS posjedovat će Web Apps funkciju koja će sadržavati već selektirani web sadržaj namijenjen televizorima (igre, vijesti, VOD, vremenske prognoze i ostalo), a korisnicima će ponuditi i jednostavno, “click to watch” otkrivanje sadržaja bez potrebe za prethodnim instalacijama.
Također, isto ažuriranje obogatit će Panasonicovu DX-liniju UHD televizora i s funkcijama koje će korisnicima pružiti praktično Firefox iskustvo na različitim platformama, uključujući i “send to TV” opciju putem koje će biti moguće jednostavno prebacivanje internetskog sadržaja s Firefoxa na Androidu na TV uređaj koji posjeduje OS Firefox.

Video-na-zahtjev servisi
Osim podrške za mnoge svjetski poznate OTT video-na-zajthev servise, ova Panasonicova linija televizora uskoro će imati i podršku za HDR filmske naslova dostupne na Amazonu, uključujući, između ostalog, i nagrađivanu Amazon Original seriju. Također, Panasonic planira osigurati podršku i za nadolazeće HDR Netflix streamove.

Info: http://www.panasonic.com/hr/

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …