travanj 25, 2019 6:12 pm
Početna / Uncategorized / Panasonic osvojio 12 nagrada iF Design Award

Panasonic osvojio 12 nagrada iF Design Award

Plus prvu nagrada za primjer “radikalnog dizajna”

Panasonicova izvrsnost u dizajnu potvrđena je s dvije zlatne nagrade iF Design Award Gold i deset ostalih nagrada na najpoznatijem i najcjenjenijem dizajnerskom natjecanju

Panasonic je osvojio sveukupno dvanaest prestižnih nagrada iF Design Award. Nagrade je tvrtki dodijelio žiri stručnjaka organizacije International Forum Design koja organizira cijenjeno natjecanje u dizajnu koje obuhvaća više od 6400 nominacija iz 54 zemlje svijeta. Zlatnim su nagradama nagrađeni Technicsov Compact Stereo System SC-C70 (u kategoriji proizvoda) i koncept Electronics Meets Crafts: Milano Salone 2017 (u kategoriji sajma). Indukcijsko kuhalo, digitalni fotoaparati i uređaji za osobnu njegu osvojili su preostale nagrade.

Panasonicovi dobitnici nagrade iF Design Gold Award

SC-C70: kompaktni stereo sustav

SC-C70 prvi je Technicsov “sve-u-jednom” stereo sustav koji korisnicima donosi vrhunsku audio tehnologiju te čuvene kompanije u kombinaciji s praktičnim, pametnim i sofisticiranim dizajnom. Žiri je ovaj proizvod opisao kao “Primjer radikalnog dizajna!” Žiri je dodao i kako je oblik uređaja jednostavan i nepretrpan, posebno pohvalivši njegovu formu “metalne kocke s oštrim bridovima”. Nadahnuto dizajnom čuvenih Technicsovih high-end modela, kućište od brušenog aluminija i lijevanog stakla na specifičan Technicsov način obogatit će svaki moderni dnevni boravak.

Electronics Meets Crafts: Milano Salone 2017

Panasonicov vanjski štand “Electronic Meets Crafts” predstavljen na sajmu Milano Salone 2017, jednom od vodećih sajmova dizajna interijera, bio je zamišljen kao spoj najsuvremenije tehnologije i tradicionalnih japanskih umijeća. Štand je bio opremljen Panasonicovim projektorima, zvučnicima i osvjetljenjem kako bi se stvorio inspirativan prostor za posjetitelje koji stimulira njihovih pet osjetila putem dodira i senzacija. Izrađen u suradnji s GO ON-om, kreativnom jedinicom osnovanoj od strane stručnjaka u Kyotu, štand je posjetitelje upoznao s drevnim tehnikama japanskih zanata koje nadahnjuju novi dizajn s internacionalnim i suvremenim štihom. Primjer toga bio je “Electronics Meets Crafts” koncept koji je demonstrirao kako se japanski sake može praktično ohladiti kombinacijom Panasonicove IH beskontaktne tehnologije i stilizirane drvene posude koja zadržava toplinu.

iF-ov žiri kao samu konceptualnu srž štanda prepoznao je “japanski senzibilitet i želju za definiranjem dobrog življenja u idućih stotinu godinu, istovremeno spajajući različite kulture u slobodnoj razmjeni ideja. Štand se odlikovao skladom, elegancijom, jednostavnošću i nevjerojatnom ljepotom.”

Ostali Panasonicovi dobitnici nagrada iF Design Award

Digitalni fotoaparati LUMIX

DC-GH5 i DC-GX800

Kombinirajući iznimnu kvalitetu fotografija i profesionalnu video produkciju LUMIX GH5, najnovija zvijezda u polju digitalnih fotoaparata, odlikuje se novim senzorima i novim procesorom za obradu zapisa te boljom rezolucijom, osjetljivošću i reprodukcijom boja. Zahvaljujući svom čvrstom dizajnu GH5 može podnijeti upotrebu na terenu i teškim uvjetima. Uređaj je otporan na temperature do -10 stupnjeva Celzijevih, a otporan je i na prašinu i prskanje vode zbog posebnog brtvljenja svakog spoja, prstena i tipaka. Okvir od magnezijske legure čini ga laganim i izdržljivim. Uređaj kompaktne veličine tako je obogaćen dozom čvrstoće.

Dostupan u srebrnoj, crnoj, žućkastosmeđoj i narančastoj boji (ovisno o tržištu), model LUMIX GX800 jest tanki, lagani, elegantni i kompaktni digitalni fotoaparata koji korisnicima donosi vrhunsku kvalitetu fotografija te napredne postavke kod izrade selfieja i panoramskih snimaka. Dovoljno kompaktan da stane u džep jakne, GX800 je idealno rješenje i za one koji se bave street fashion fotografijom.

Gramofoni Direct Drive (SL-1200GR, SL-1210GR)

Technicsovi Grand Class SL-1210GR (crni) i SL1200GR (srebrni) direct-drive gramofonski sustavi nasljeđuju vrhunsku tehnologiju modela SL-1200G koji je bio razvijen kao reference gramofon iduće generacije na direktni pogon. Uređaji se odlikuju sjajnim materijalima, vrhunskom završnom obradom i bogatstvom detalja te široj grupi audio zaljubljenika donose fantastičnu kvalitetu zvuka.

Kuhinja

Indukcijsko kuhalo KY-T937VL (Njemačka)

Osobna njega

Oralni irigator EW-1611

Trimer za bradu ER-GB96/86

Da biste vidjeli sve Panasonicove proizovde nagrađene iF Design Award nagradama, molimo posjetite: https://ifworlddesignguide.com/design-excellence?time_min=2018&time_max=2018&search=panasonic

Andrija Jovićević

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

HT među 10 najboljih mobilnih mreža u svijetu

Andrija Jovićević  Hrvatski Telekom drugu je godinu zaredom osvojio certifikat P3 – Best in Test …