svibanj 31, 2020 10:34 pm

Ovi telefoni su “imuni” na korona aplikaciju

Korona aplikacija za praćenje širenja zaraze na ovim telefonima neće raditi, dok ne bude deo AppGallery ponude.Huawei Mobile Services platforma (HMS) se nalazi na Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 Pro, Huawei P40, Huawei P40 Pro, budućem Huawei P40 Pro+, ali i na Huawei P40 Lite i Huawei Mate Xs uređajima i nijedan od tih telefona neće pratiti korisnike, kako bi izveštavao o mogućem izlaganju osobe širenju virusa korona.Aplikacija, koju će Google i Apple brzo predstaviti, već je izazvala kontroverze zbog toga što može biti lako zloupotrebljena i zbog toga što će non-stop pratiti kretanje korisnika,mada o tome neće praviti zapise, kako su rekle kompanije.

Ovu aplikaciju uvodi sve više zemalja zbog kontrole širenja zaraze i dodatnih podataka o tome koliko se brzo i često prenosi među populacijom.Obzirom da pomenuti telefoni ne podržavaju GMS. Google Play i Google nema pristup sistemu ovih telefona, aplikacija za praćenje korone neće raditi na njima. To je za britanske medije potvrdila i predstavnica NHS-a (National Health Service).NHS je saopštio i da žele da dovedu aplikaciju na pomenute Huawei uređaje tj. u okrilje AppGallery prodavnice na HMS telefonima, ali nije saopšteno u koje vreme će to biti.Aplikacije za praćenje korone neće raditi na nekim starijim Android uređajima.Mnogi korisnici su svakako protiv instalacije ovakvih aplikacija, pa najvećem broju njih verovatno neće biti problem .

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Huawei 5G nepoželjan u Britaniji

Po svemu sudeći Velika Britanija je popustila pred pritiscima Sjedinjenih Američkih Država. Boris Džonson se …