1 veljače, 2023 9:52 am

Osvoji sjajne Apple Gadgete!

Astra Talent

Tvrtka SES ASTRA, je na europskoj razini, četvrtu godinu zaredom, pokrenula projekt edukativnog karaktera pod nazivom „ASTRA talent“ u osnovnim školama za djecu od 8 do 15 godina. Putem ovog projekta želi se potaknuti djecu u osnovnim školama na učenje o tehnološkim dostignućima, razvijanje kreativnost, ali i – solidarnosti.

U Hrvatskoj će djeca dodatno biti motivirana da, uz likovni rad na temu satelita, osmisle poruku podrške namijenjenu djeci s poplavljenih područja. Astra je od samog početka projekta ASTRA Talent uključivala i humanitarni element, a ove godine je kao odgovor na katastrofalne poplave u regiji Jugoistočne Europe odlučila donacije dodijeliti Hrvatskom Crvenom križu za pomoć u obnovi škola na područjima pogođenima poplavama u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini.

Natječaj ASTRA talent traje od 1. listopada do 30. studenog 2014. godine. Ocjenjivački sud kojega čine ilustratori i kustosi iz galerija od predanih umjetničkih radova odabrat će 12 koji će primiti vrijedne nagrade. Umjetničke radove potrebno je uploadati na  web stranicu www.astratalent.eu, na kojoj se može glasovati od 10. do 30 studenoga. Šestero djece, čije radove javnost odabere kao najbolje, također će biti nagrađeni.

Prijašnjih godina projekt se s velikim uspjehom i odazivom provodio u devet zemalja: Bugarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji. Vjerujemo da će aktualni humanitarni element ove godine potaknuti još više škola diljem Istočne Europe,  a posebice u Hrvatskoj i Srbiji, na sudjelovanje u projektu ASTRA Talent.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Španija: FTA TV gledanost opada,raste pay-TV

Gledaoci u Španiji provode sve manje vremena gledajući besplatne programe i provode više vremena gledajući …