1 prosinca, 2020 3:54 am

Osuda za Foxtel pirata

Jedan čovjek u Sydneyu dobio je 18 mjeseci suspendiranu zatvorsku kaznu nakon što je ilegalno prodavao pristup uslugama Foxtela tisućama ljudi.

Haidar Majid Salam Al Baghdadi bio je osuđen zbog operacije prstena koji je koristio dekoderere i smart kartice kako bi drugim ljudima omogućio neovlašteni pristup pretplati televizijskom sadržaju. Vodio je operaciju iz svoje kuće na jugozapadu Sydneya.
Čelnik tvrtke Foxtel Peter Tonagh izjavio je da se tvrtka nada da će kazna poslati “jak signal da je ova vrsta aktivnosti ilegalna”.

“Foxtel vrlo ozbiljno shvaća krađu intelektualnog vlasništva, jer ozbiljno potkopava kreativnu industriju, uključujući sve tvrtke i pojedince koji tako teško rade da nam daju filmove, sport, dramu i zabavu koju volimo”, izjavio je.

Osuđujuća presuda i kazne slijedili su nakon aktualne Foxtelove istrage protiv pirata u suradnji s australskom saveznom policijom kao i stručnjakom za sigurnost digitalne platforme Irdeto. “Ovakva partnerstva igraju ključnu ulogu u ne samo otkrivanju ovih piratskih mreža, već i osiguravanju da se počinitelji dovedeni pred lice pravde”, rekao je Irdetov SVP mrežnih usluga sigurnosti Rory O’Connor.

“Ozbiljnost tih zločina ne bi trebala biti podcijenjena, a taj je rezultat dodatan dokaz da se piratstvo neće tolerirati”, rekao je O’Connor.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Ukrajinski Xsport biće kodiran od oktobra

Od 1. oktobra 2020. Ukrajinski televizijski kanal Xsport, koji emituje na satelitu Amos 3 (4 …