22 siječnja, 2022 1:15 pm

Samsung QLED TV prijemnici premijerno predstavljeni u Hrvatskoj

Autor: Dragan Arunović

Tvrtka Samsung Electronics danas je predstavila novu premium liniju QLED TV prijemnika, dodatno učvršćujući vodeću poziciju u definiranju budućnosti kućne zabave kroz napredne tehnologije.

Samsung QLED TV prijamnici podižu Quantum dot tehnologiju na novu razinu, zahvaljujući poboljšanjima u učinkovitosti osvjetljenja, stabilnosti i širem spektru boja. Time su poboljšani najvažniji aspekti kvalitete slike, uključujući kut gledanja, volumen boje, osvjetljenje i kontrast, za što su osvojili i certifikat jednog od najvećih europskih znanstveno-tehničkih udruženja Verband Deutscher Elektrotechnik (VDE), kao i prvi TV prijamnik koji je osvojio nagradu u sve tri kategorije ocjenjivanja, za referentne vrijednosti prikaza, inovativnost u dizajnu kao i svjetlinu i prikaz boja, njemačkog časopisa „video“.

Poboljšani Samsung One Remote Control daljinski upravljač omogućava upravljanje Smart Hubom kao središnjim izbornikom „pametnog“ sadržaja kao što su usluge TV na zahtjev, YouTube i druge, a dodana je i mogućnost upravljanja mnoštvom perifernih uređaja, uključujući BluRay ili DVD reproduktore, set-top box uređaje i druge, kao i glasovno upravljanje. U paru s najnovijom Smart View aplikacijom, koja je dostupna na Android i iOS mobilnim uređajima, korisnici će dodatno uživati u personaliziranom Smart Hubu.

Tvrtka Samsung je ove godine predstavila i nove detalje dizajna kojima se uređaji mogu uklopiti u svaki dom – neovisno o tome kako je uređen ili postavljen. U potpunosti novi Invisible Connection kabel duljine do 15 metara pomaže dovesti u red žice i nered koji nastaje od mnogobrojnih kablova zahvaljujući profinjenom sustavu od jednog kabla. Korisnici sada mogu prilagoditi raspored svojeg prostora zahvaljujući tom optičkom kabelu koji povezuje OneConnect uređaj kao „mozak“ televizora s periferijom, a budući da je njome moguće upravljati izravno s TV prijamnika, korisnici će sve uređaje moći spremiti, primjerice, u ormarić koji je udaljen od samog TV-a i tako maksimalno prilagoditi razmještaj dnevnog boravka svojim željama.

Za kraj valja spomenuti i novi No Gap Wall-mount zidni nosač, koji postavlja TV prijemnik izuzetno blizu zidu, a za instalaciju je potrebno svega 15 minuta. Za one koji ne žele postaviti svoj TV prijemnik na zid, postoji cijeli niz modernih TV nosača tvrtke Samsung. Dizajniran kao slikarski stalak, Studio Stand je idealan za umjetnički uređen životni prostor, a uz Gravity Stand, TV prijemnik se može jednostavno rotirati omogućavajući optimalno gledanje iz bilo kojeg kuta.

Serija 7 i 8 novih QLED TV prijemnika tvrtke Samsung dostupne su na hrvatskom tržištu već danas. Ulazni model ove premium kategorije je 49-inčni model serije Q7F ravnog zaslona, čija je preporučena maloprodajna cijena 17.299 kuna.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Samsung na CES 2022 sajmu predstavio

  Marina Barić Najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora Tvrtka Samsung Electronics …