4 veljače, 2023 4:38 pm

ONKYO TX-RZ3400 THX DIV

ONKYO TX-RZ3400 11.2 KANALNI RECEIVER

           Darko Brlečić

Onkyo je predstavio svoj novi top-model 11.2 kanalnog  av receivera. On objedinjuje sve relevantne audio i video tehnologije potrebne za dugovremeni užitak. Dolby Surround i DTS Neural: X , Dolby Atmos Height Virtualizer samo su neki od mnogobrojnih sustava dekodiranja za  poboljšanje dojmljivosti surround zvučnog zapisa.    Da bi sve to besprijekorno funkcioniralo potrebno je posjedovati adekvatnu kombinaciju DSP sustava i Digitalno/Analognog konvertera, kod Onkyo-a to nije problem. Tako tu je premium AKM AK4490 768 kHz / 32-bitnim stereo  DAC namijenjenim isključivo za prednje kanale, a tu su još zasebna dva DAC-modula s podrškom za 384 kHz / 32-bitna koji upravljaju zonama i surround kanalima, te pažljivo dizajniranim predpojačalom, ugrađeni prijemnik glatko upravlja Hi -Res Audio sustavom s podrškom  za DSD Direct 256, DSD 64/128/256 (PCM pretvorba) rasponom PCM formata do 192 kHz / 24-bit. Uglavnom ozbiljan digitalni sustav.

Povezivost je ovdje na visokoj razini, tako tu se nalazi veliki broj digitalnih priključaka, naravno HDMI konekcija je uključena. Tu je sedam HDMI ulaznih priključaka i tri HDMI izlazna priključka koji podržavaju tzv. neovisnu reprodukciju video zapisa. Svi HDMI priključci su HDCP 2.3 kompatibilni s 4K/60ps, tu je i HDR (HDR10,HLG, Dolby Vision), te BT.2020 video protok.

Zanimljivost ovog top modela je postojanje funkcije isključenja clock sistema unutar digitalnog modula kod funkcije – Cinema -. Naime, isključenjem clocka kod modula dobiva se na redukciji šuma što u konačnici pospješuje razinu reprodukcije zvuka. Također treba napomenuti da HDMI moduli imaju kratku signalnu putanju, a to znači da se radilo na minimalizaciji grešaka,a time povećao potencijal čistog signala. Kod audio obrade funkcionira VLSC sustav (Vector Linear Shaping Circuitry) na izlaznim fazama DAC sklopova, ono vrši usporedbu ulazne i izlazne valne oblike za adekvatno  filtriranje pulsno-modulacijskog šuma, a time pospješuje preciznost i realnost kod gornjeg spektra visokih tonova.

Za ljubitelje mrežne povezivosti tu se nalazi Wi-Fi 802.11ac (2x2MIMO) 5GHz/2.4GHZ, te 4-jezgreni procesor. Mrežni sustav podržava usluge kao što su : TIDAL, Spotify,Amazon Music, TuneIn i Deezer. TX-RZ3400 posjeduje podršku za Sonos kućne zvučne sustave, a tu je i DTS Play-Fi i Flare Connect . Podrška za Roon računalni program je osigurana.

Onkyo     TX-RZ3400 je certificiran s THX certifikatom, isporučuje snagu od nemalih 260 watta po kanalu pri impedanciji od 6 Ohma. Uređaj je upakiran u robusno kućište od brušenog aluminija, s centralnim zaslonom na kojem se očitavaju sve relevantne funkcije. Kvaliteta je neupitna.

 

https://www.eu.onkyo.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

MF Nu-Vista PRE, PAS, PAM

  Piše: Darko Brlečić Antony Michaelson, osnivač Musical Fidelityja i profesionalni glazbenik, oduvijek je sanjao …