svibanj 29, 2020 6:25 pm

Olympus Tough TG-860

Olympus Tough TG-860_ORG_FRONT

Olympus Tough TG-860 daje zaljubljenicima u akciju sve što trebaju – iznimno širokokutni objektiv, kontrolu jednom rukom, nagibni LCD uz pomoć kojeg je lako snimati selfie fotografije i opcijskim držačem za tijelo

– dok jurite nizbrdo na biciklu ili lomite valove jedrilicom potreban vam je iznimno širokokutan objektiv za snimanje akcije, pogotovo ako imate samo jednu ruku i jednu priliku da snimite željenu fotografiju. Zato je Olympus u novi STYLUS Tough TG-860 ugradio najširi širokokutni objektiv koji je trenutno dostupan na kompaktnim fotoaparatima (21-105mm*). Ugrađeno je i više okidača pa ovisnici o adrenalinu mogu snimati slike oštre poput britve, selfie slike bez iskrivljenja i video zapise gdje god se nalazili, s rukavicama ili bez njih, lijevom ili desnom rukom. Kako bi jedna ruka bila slobodna, fotoaparat možete sigurno pričvrstiti na Sportski držač. Nagibni LCD zaslon olakšava snimanje selfie fotografija i drugih snimaka kada niste u mogućnosti gledati u pozadinu fotoaparata. Vlasnici TG-860 mogu bežično upravljati svojim fotoaparatom putem smartphone uređaja i dijeliti fotografije s geografskim oznakama putem društvenih medija koristeći aplikaciju Olympus OI.Share. TG-860 zasigurno spada u kategoriju fotoaparata koje možete ponijeti bilo gdje. Vodootporan je do 15m** dubine, otporan na udarce pri padovima s visine do 2.1m**, otporan na lomove ispod težine do 100kg**, otporan na prašinu i na smrzavanje do -10°C**. U prodaju dolazi sredinom ožujka 2015., a ako se putem interneta prijavite za članstvo u MyOlympus*** dobivate besplatno produženje garancije na 6 mjeseci.

Novi TG-860 je kao pravi predstavnik Tough kategorije s lakoćom prošao testiranja u kojima su ga bacali, smrzavali, gnječili i uranjali u vodu**. Brtve su ostale zabrtvljene, a fotografije su ostale savršene. Novi Tough je jednako uspješno položio i sve testove kvalitete slike, a što je još važnije tu je kvalitetu pokazao i na super širokokutnim snimkama iz neposredne blizine zahvaljujući najširem širokokutnom objektivu koji je trenutno dostupan u klasi kompaktnih fotoaparata. 21-105mm* objektiv s 5x optičkim zoomom omogućava snimanje cijele scene što je od velike koristi prilikom snimanja grupnih selfie fotografija. S manjim objektivima obično ne možete uloviti nečije uho, ruku ili čak cijelu osobu, a kvaliteta slike može biti lošija ako snimate široki kut. U kombinaciji s 16-Megapixelnim, pozadinski osvijetljenim CMOS senzorom i snažnim TruePic VII procesorom, kvaliteta slike je zagarantirana od kuta do kuta, čak i prilikom snimanja brzih scena ili u slabim uvjetima osvjetljenja. TG-860 automatski kompenzira distorzije koje inače mogu uništiti izvrsne fotografije (jer se glave ili dijelovi lica čine neprirodno velikima).

Olympus Tough TG-860-ORGvertical
Široki kutovi nisu samo za snimanje fotografija. Za snimanje video zapisa nalik na kino filmove , STYLUS Tough TG-860 dolazi s hibridnom stabilizacijom slike u 5-osi i novim načinom snimanja Sportcam Mode koji automatski postavlja omjer snimana na 16:9 pa ne morate birati između snimanja objekta i fantastične panorame iza njega. Uz Sportcam Mode imate izbor tri video formata: super kvalitetni HD 1080 60p, video zapis velike brzine (za reprodukciju usporenog videa) i time-lapse video zapis****.Za fantastičan niz uzastopnih fotografija brze akcije tu je funkcija Sport Burst Mode koja vam omogućava postavljanje intervala između 0.05 sekundi i jedne minute.
Uz 3”,nagibni LCD zaslon, TG-860 olakšava snimanje selfie fotografija i drugih potencijalno nezgodnih snimaka iz visokih ili niskih kutova. Dodatni okidač daje vam i mogućnost korištenja željenog držača, a fotoaparat možete držati rukom koja vam je u tom trenutku slobodna. Olympus je postavio dodatnu tipku na prednju stranu fotoaparata pored objektiva pa možete jednostavno pritisnuti okidač palcem ili kažiprstom bez straha da će vam se fotoaparat pomaknuti. Ako na TG-860 odaberete način snimanja Self Portrait Mode, on će automatski fokusirati osobu koja drži fotoaparat i jasno prikazati odbrojavanje za snimanje (ako ga postavite). Tipka na prednjoj strani fotoaparata može se i prenamijeniti pa je možete koristiti za pokretanje snimanja video zapisa, pojačavanje svjetline LCD zaslona ili pokretanje Super Makro izbornika, uključujući Podvodni Makro za fantastične snimke prirode iz neposredne blizine.

Kada snimate selfie fotografije, ponekad jednostavno nije moguće držati fotoaparat u ruci. STYLUS Tough TG-860 je spreman za to. On je opremljen funkcijom WiFi povezivanja pa ga možete odložiti ili pričvrstiti na stativ (za portret ili pejzaž) i kontrolirati iz daljine putem mobitela i besplatne aplikacije Olympus OI.Share. Osim što možete snimiti fotografiju, na ovaj način možete snimiti cijele sekvence u unaprijed zadanim intervalima ili namjestiti samookidač i to sve preko zaslona vašeg smartphone uređaja. Rezultate naravno možete i bežično prebaciti s mobitela na društvene mreže.

Olympus-STYLUS-Tough-TG-860-back

Surferi, biciklisti i drugi zaljubljenici u brze sportove ne mogu koristiti obje ruke za snimanje snimaka, pogotovo selfie fotografija. Olympus sada nudi opcijski Sportski držač uz koji se TG-860 može sigurno pričvrstiti na sportski

remen. Za snimanje fotografije potrebno je samo stisnuti tipku na prednjoj strani fotoaparata rukom koja je u tom trenutku slobodna. Ako imate više vremena, spiralna trakica vam omogućava izvlačenje fotoaparata iz držača bez straha da ćete ga izgubiti, čak i ako ga neočekivano morate pustiti. Tough će vas sigurno pratiti u svim situacijama.

Tough TG-860 će biti dostupan od sredine ožujka u bijeloj, narančastoj i crnoj boji.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Canon predstavlja novi DSLR EOS 1300D

Canon je predstavio novi EOS DSLR s početka ponude – EOS 1300D. Ovaj je model …