30 rujna, 2022 6:14 am

OLED može biti loša vijest za napredak UHD-a

IHS Technology Media & Technology Digest, u svom najnovijem izdanju iz listopada, predlaže da OLED prikazuje, i  smatra “boljom” tehnologijom od strane potrošača, zapravo može spriječiti UHD, budući da će potrošači pričekati tehnologiju koja ima teška ograničenja isporuke sadržaja.

IHS kaže da je protekla godina donijela potpuni preokret u ravnoteži UHD tehnologija. Na primjer, LG Electronics u 2015. godini gotovo je bila sama u promicanju OLED tehnologije, dok su njegovi suparnici bili čvrsto iza LCD-a. Sada, kaže IHS, “To je suprotno. Većina premium marki imaju OLED na svojim vrhunskim mjestima, a Samsung jedini gura LCD kao vrhunsko rješenje.
Autori izvješća Paul Gagnon (direktor) i Paul Gray (glavni analitičar) kažu da vjeruju da LCD može biti “vrlo, vrlo blizu OLED izvedbi. Ono što je važno je utjecaj na tržište televizora. Dosljedne marketinške poruke na OLED-u počinju imati posljedice u percepciji potrošača. OLED se počinje promatrati kao izrazito “bolju” tehnologiju za potrošače. ”

Izvješće kaže da OLED neće moći brzo rasti jer je tehnologija fizički ograničena kapacitetom, a posljedica popularnosti potrošača sprječava nastanak pravih UHD zaslona pomoću LCD zaslona.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Turistička antenska instalacija

Autor: Darko Brlečić Rad u turističkoj industriji podrazumijeva  puno faktora, posebice u privatnom sektoru. Na …