1 prosinca, 2020 10:02 pm

Objavljene su teme Business WinDays17 konferencije

Poslovni dio 17. izdanja WinDaysa fokusirat će se na stvaranje pametnog gospodarstva i povećanje digitalne konkurentnosti

Objavljene su teme Business WinDays17 konferencije koja će se od 25. do 26. travnja 2017. održati u Poreču na otoku sv. Nikola pod sloganom „Iskoristimo potencijal“. Krovna tema Konferencije je stvaranje pametnog gospodarstva i povećanje digitalne konkurentnosti Hrvatske. Nakon što je prošle godine glavna tema Konferencije bila pokretanje ideja, odnosno stvaranje uvjeta za brži gospodarski razvoj i privlačenje talenata, ove godine se ide korak dalje kako bi pokazali kako ubrzane globalne promjene i digitalna transformacija utječu na sve organizacije i institucije u našoj regiji.

Promjene zahvaćaju sve grane gospodarstva i događaju se svugdje u svijetu, lokalno i regionalno, a digitalne tehnologije u tome igraju značajnu ulogu pa je u zadnjih nekoliko godina pojam digitalne transformacije postao nezaobilazan. Digitalne tehnologije ubrzavaju transformaciju, podižu produktivnost, omogućavaju inovativost, a samim time pozitivno utječu na digitalnu konkurentnost sve u cilju stvaranja pametnog gospodarstva . Na Konferenciji ćemo prikazati uspješne lokalne primjere transformacijskih projekata u realnom i javnom sektoru kroz četiri područja – uključivanje korisnika u poslovne procese, transformacija proizvoda, optimizacija poslovanja i osnaživanje zaposlenika.

“Kako je digitalna transformacija postala naša svakodnevica, a već imamo dobre i konkretne lokalne primjere, na ovogodišnjem izdanju WinDays17 konferencije želimo razgovarati o postignućima i lokalnim iskustvima te potaknuti buduće uspješne inicijative i projekte. Imat ćemo tematske blokove za razne tipove organizacija kako bismo pokazali poslovnom i javnom sektoru kako prevladati transformacijske izazove i pametno se specijalizirati za budućnost. Naš ultimativni cilj je utjecati na stvaranje poticajnog okruženja kako bi se što više tvrtki, ali i javni sektor tranformiralo te postiglo razinu digitalne konkurentnosti. To je ambiciozan cilj koji je izrastao na primjeru vlastite, Microsoftove, transformacije u okviru koje svi naši zaposlenici kontinuirano prihvaćaju nove modele rada što doprinosi efikasnosti i rastu kako kompanije, tako i pojedinaca. Ono što se pokazalo izuzetno vrijednim i korisnim u zadnjih par godina je prijenos tih naših iskustava, znanja i rješenja na naše korisnike i partnere”, rekla je Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Kao i prethodnih godina, nakon poslovnog dijela konferencije od 26. do 28. travnja nastavlja se konferencija Technology WinDays na kojoj je već prije kao jedna od tema komunicirana sigurnosti informacijskih sustava, prvenstveno radi kontinuiranih i sveprisutnih prijetnji u domenama cyber sigurnosti.

Inače, centralno mjesto održavanja 17. WinDaysa bit će Valamar Isabella Island Resort na  otoku Sveti Nikola u neposrednoj blizini centra Poreča. Early bird prijave za Konferenciju s nižim cijenama kotizacija traju do 26. veljače 2017. Link za prijave je ovdje.

Novosti o WinDays17 konferenciji možete pratiti na www.windays.hr i na društvenim mrežama, Facebooku, Twitteru, YouTubeu i LinkedINu.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Nova društvena mreža Parler uzdrmala SAD

Na tlu SAD pretekao je za kratko vreme TikTok, Instagram i Tviter po broju preuzimanja …