20 listopada, 2021 9:20 am

NuPrime Evolution One

Autor: Darko Brlečić

Novi mono-blok iz NuPrime Audio

NuPrime Audio je primarno proizvođač pojačala koja rade u režimu D klase. To u praksi znači da s manje struje postižu visoku učinkovitost, te dostatnu snagu za pogon mnogih zvučničkih konstrukcija. Između ostaloga takva pojačala nemaju klasični transformator, nego napajanje radi preko zasebnog switcherskog sklopovlja.

Najnoviji uradak iz ove tvrtke je Evolution One. Model Evolution One je mono-pojačalo snage. Ono utjelovljuje najnoviju tehnologiju koju je NuPrime razvio. Od napajanja, strujnog kruga, do novog visoko naprednog stupnja prijenosa.

Nova ulazna faza s 1MΩ ulaznom impedancijom. Takva visoka ulazna impedancija omogućuje pretpojačalu da ima manje opterećenje i stoga uvodi puno manja harmonička  izobličenja i fazna kašnjenja u sustavu.

Najnoviji NuPrime 700KHz high-speed switching modul klase D omogućava veću razlučivost, preciznost unutar detalja. Kako proizvođač navodi – simulacije za izračun velike brzine provedene su za dizajn Evolution One, sa svrhom kako bi se postigla najviša ulazna impedancija i najniže fazno kašnjenje. Također je poboljšano napajanje za čišća i stabilniju snagu, te što nižu razinu šuma.

Vrlo kvalitetne bakrene trake umjesto uobičajenih kabela koriste se za spajanje napajanja na strujni krug pojačala, što povećava isporuku napajanja. Ovako dizajnirano pojačalo postiže rezultate koji su ekvivalent kvaliteti A klase.

Tehničke natuknice:
Izlazna snaga: 240 watta/8Ohm , 330 watta/4Ohm
Dobitak: x 28
Osjetljivost: 1.5Vrms
Impedancija ulaza: 1M ohma
Ukupno harmonijsko izobličenje (THD): 0,01%
Frekvencijski odziv: 0Hz do 50kHz (-3dB)
Omjer signala i šuma (SNR): 91dB @ 10W
Stanje pripravnosti: Utičnica od 1,6 W @ 115 V, izlaz od 230 W
Finiš: Crna ili srebrna boja

Info: https://nuprimeaudio.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

T+A SERIES 200

  Analogna vanjština kombinirana s modernim digitalnim mogućnosti, a sve s njemačkim pedigreom, zvuči jako …