3 prosinca, 2022 5:47 am

Sve o novom Amazon Fire TV Stick s Alexa Voice Remote pregledom

Pregled svega novoga Amazon Fire TV prijamnika s Alexa Voice Remoteom za pokretanje originalnog streaminga, sa Alexa podrškom izgrađenim i ažuriranim specifikacijama, evo što mislimo o novom Fire TV Sticku. Kada se radi o uređajima za streaming koji se priključe na vaš televizor. Tko treba pametnu televiziju kada jednostavno utisnete  gadget na HDMI priključak televizora i dobivate trenutačni pristup tisućama aplikacija, igara i usluga, uključujući značajke poput Netflixa, BBC iPlayera i Amazon Prime Video?

Na jeftinijem kraju ljestvice imate  Roku Streaming Stick, Googleov Chromecast i naravno Amazon Fire TV Stick. Ovi mini streameri su kompaktni i prilično osnovni, ali zasigurno obavljaju posao kada se radi o zabavi za dnevni boravak. Za 2017., Amazon je nadogradio svoj Fire TV Stick i uključuje ugrađenu podršku za svoj super-pametni Alexa asistent. Pogledajte novi vodič kako biste vidjeli kako se ovaj “svemirski” model uspoređuje s originalnim Fire TV Stickom i pročitajte  testiranja Amazonovog ažuriranog uređaja

Sve novo Amazon Fire TV Stick pregled: Dizajn i postavljanje

Otvorite  okvir sa vanjske strane  i vidjet ćete da nema previše  promijena. Novi Amazon Fire TV prijemnik s Alexa Voice Remoteom izgleda prilično isto kao i prije: USB ključ koji zapravo ulazi u vaš HDMI priključak vašeg televizora. Također ste dobili daljinski upravljač s dvije jednokratne baterije, plus USB kabel i mrežni adapter kako bi se Fire TV Stick uključio. Ako ne možete jednostavno gurati štapić u rezervni HDMI priključak zbog načina na koji je TV montiran ili što, nema brige. Amazon je vam daje HDMI-to-HDMI kabel koji se može prvo zataknuti u luku.

S tim u vezi, trebate spojiti novi Fire TV Stick na mrežni kabel i spremni ste uključiti televizor i započeti s postavljanjem. Ovo je tako lako da se tome niste nadali , tako da je u osnovi da može bilo tko to napraviti  u samo nekoliko minuta. Povežite se s Wi-Fi mrežom, prijavite se na svoj Amazon račun i  spremni za zaroniti u glavno sučelje.

Alexa daljinski upravljač

Amazon nije promijenio standardnu ​​funkcionalnost daljinskog upravljača Fire TV Sticka za ovaj novi model. U osnovi dobivate isti izgled tipki, uz dodavanje novog Alexa glasovnog gumba na samom vrhu. Međutim, ovaj ažurirani kontroler izgleda bolje od starog . Dok je izvorni Fire TV Stick daljinski izgledao kao jeftina ploča od plastike, ovaj novi Blaster ima sportske atraktivne krivulje i možete osjetiti da stoji ljepše u ruci. Nažalost, na daljinskom upravljaču Alexa nema kontrole glasnoće, niti postoji način za uključivanje TV prijemnika i prebacivanje ulaza. To je vrsta stvari koje volimo imati na našem daljinskom upravljaču , budući da nam u osnovi dopušta zakopčavanje izvornog daljinskog upravljača i korištenje samo jednog kontrolera. Uz Fire TV, trebat ćete držati daljinski upravljač televizora u blizini. Također možete preuzeti i Amazon Fire TV daljinski upravljač, koji se može koristiti uz ili umjesto klasićnog daljinskog upravljača. Dobivate područje dodirne podloge za skrivanje i potamnjenje, kao i virtualne gumbe za glavne kontrole. Podrška za Alexa je ugrađena i čak dobivate sve standardne funkcije daljinskog upravljača kao što je mogućnost brzog pregledavanja svih vaših aplikacija.

Najbolje od svega, možete pokrenuti virtualnu tipkovnicu u bilo kojem trenutku, unijeti podatke za prijavu i ostalo. Ne nedostaj gotovo nikakva kašnjenja između dodirivanja i preskakanja virtualnog daljinskog upravljača i reprodukcije vaših radnji na zaslonu, što je lijepo. U stvari, mnogi ljudi možda preferiraju upotrebu aplikacije preko standardnog daljinskog upravljača.

Sučelje i značajke

Ovaj ažurirani Fire TV Stick  je najnovije sučelje Amazon, koje je sasvim logično postavljeno i slično Netflixu na mnoge načine. Glavni zaslon ističe Amazonov izbor najboljih novih filmova, emisija i tako dalje, uz popularni sadržaj i aplikacije, spremnih za kupnju i preuzimanje. Možete pretražiti nešto novo ili brzo zaroniti u vlastite filmove, televizijske serije, aplikacije i igre. Pomicanjem lijeve i desne strane ugađate pojedine odjeljke za filmove, emisije i aplikacije. Oni služe sličnoj svrsi na glavnom zaslonu, ali koncentrirani. A iz bilo kojeg izbornika možete brzo pristupiti popisu dostupnih aplikacija. Ako imate neke programe koji nisu primjereni djeci, onda će roditeljski nadzor tvrtke Amazon Fire TV vjerojatno biti prikladan. Prilikom postavljanja firewall-a na  televizor imate mogućnost  PIN-a da spriječte nekoga  da kupuju svaku epizodu Dragonball Z bez vašeg pristanka. Svaki put kada je plaćanje obavezno, morat ćete unijeti ovaj PIN kako biste ovlastili transakciju.

 

Alexa podrška

Jedna od najvećih novih značajki ažuriranog Amazon Fire TV pribora je podrška pomoćnika Alexa. To znači da možete izdati glasovne naredbe Fire TV-u, izravno putem daljinskog upravljača ili aplikacije. Imajte na umu da Alexa dolazi i na starije Fire TV uređaje, putem ažuriranja firmvera i aplikacije Fire TV. Za početak možete pretraživati ​​bilo koju vrstu sadržaja filma, televizora, glazbe ili aplikacije koja vam je potrebna. Rezultati pretraživanja često su na mjestu, iako ponekad mogu biti malo slučajni. Na primjer, traženje Tom Cruisea vraća hrpu filmova koje je snimio. Možete tražiti žanrove i obavljati druge nejasne zahtjeve, a obično ćete dobiti ono što želite, ali sveukupno glasovno pretraživanje Sky Q-a još je bolje. Također smo razočarani što je pretraživanje treće strane ozbiljno ograničeno. U osnovi, pretraživanja glazbe i videozapisa samo će zaroniti u Amazonu, s izuzetkom Netflixa. Ako želite pronaći umjetnika na Spotifyu, morat ćete normalno ručno upisati . To nije stvarno iznenađenje ili drugačije od ostalih uređaja. Srećom, Alexa se iskupljuje s općim internetskim pretraživanjima i zahtjevima za informacijama. Možete raditi standardne stvari kao što se pitate o vremenu, naravno, i Alexa teži razumijevanju bez obzira na nespretan način što ste izrazili pitanje. Ali Alexa također može dodirnuti kalendar i druge račune kako bi pomogao s više osobnih zahtjeva.

Performance

Potpuno novi 2017 Fire TV sportski je poboljšan četverojezgreni procesor koji je snažniji od originalnog Stickovog super-osnovnog dvojezgrenog čipsa. Međutim, to je samo jednostavan Mediatekov čip s istim single gigabajtom RAM-a, pa nemojte se previše uzbuđivati.  Preskakanje kroz izbornike i igranje u jednostavnim aplikacijama kao što su iPlayer i Netflix općenito je lijepo iskustvo. Vidjet ćete da se tu i tamo povremeno mota, ali ništa nije previše zabrinjavajuće. Aplikacije se obično učitavaju u razumnom vremenu, uz samo male stanke dok Fire TV Stick razmatra vašu naredbu.

Također možete igrati osnovne igre, iako više brzih naslova neće biti dobro. Imajte na umu da All-new Fire TV ne može reproducirati 4K video, tako da ne možete streamati Ultra HD filmove i emisije iz  Netflixa. Ako želite to učiniti, morat ćete uložiti u odgovarajuću opremu Fire TV (ili drugi uređaj za strem). Full HD na 60 sličica u sekundi maksimalni je izlazni signal Fire TV-a.

Aplikacije i igre

Amazonova mrežna biblioteka aplikacija i igara u proteklih je nekoliko godina narasla i mnogo je jača, pa sada Fire TV Stick može biti suparnik sa Nvidijinim štitom i približava se Googleovom Android TV uređaju.

Imate  opskrbu medijskih aplikacija za streaming, uključujući i C iPlayer, Netflix, All 4, ITV Hub, Disney Life, UKTV Play i tako dalje. Također imate podršku za Spotify, sada to je ono što nazivam Music TV, TuneIn, Deezer i druge glazbene streamere, kao i aplikacije za reprodukciju radio stanica poput Heart, Capital i Classic FM. A ako biste radije pristupili svom preuzetom sadržaju, to možete učiniti preko Plex, AllConnect i tako dalje. Naravno, pretplatnici tvrtke Amazon Prime moći će gledati ​​filmove, emisije i glazbu putem aplikacija Amazon Prime Video i Amazon Music. To uključuje veliki izbor besplatnog sadržaja na zahtjev. Amazon Prime Video podrška još uvijek je prilično teško pronaći na mnogim streamerima, pa je za premijere to najbolji način da se dobije na vašem paketu . Dobivate i  sadržaje za vijesti i vremenske aplikacije i počinjemo vidjeti neke pristojne sportske aplikacije, iako uglavnom za američke okuse. Podrška društvenim mrežama i dalje je mršava na terenu, nažalost. Što se tiče igara, naći ćete mnogo povremenih , od kojih su mnogi besplatni ili vrlo jeftini. Ljubitelji Bomb Squad, Contradiction (izvrsna i zabavna avanturistička igra FMV-a) i Machinarium su sve vrijedne igre, . Imajte na umu da neke igre zahtijevaju Amazon kontroler kako bi se igrati, koja se prodaje zasebno.

Na kraju

Amazon’s All-New Fire TV sa Alexa Remote nije bitna nadogradnja za postojeće vlasnike Stickova jer je izvedba samo marginalno bolja i većina novih značajki dolazi do originalnog Sticka putem ažuriranja. Međutim, ako ste nakon pristupačnog streaminga palete za dodavanje pametnih signala na TV, novi Fire TV Stick dobar je i vrijedan razmatranja. Pristupite većini većih filmskih, televizijskih i glazbenih streaming usluga, dok je Alexa pomoćnik divan (daleko od nepogrešivih) dodataka. Taj kompaktni dizajn i cijena znači sve za samo 40 funti. Možete se kupiti Amazonov novi Fire TV Stick s Alexa Remoteom odmah, od Amazon, John Lewis, Maplin i drugih popularnih trgovaca na malo.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Playscape – jedinstveni svijet izgrađen u Minecraftu

   Povodom najgejmerskog vikenda u godini predstavljen  Andrija Jovićević U susret gejmerskom festivalu Reboot Gaming …