21 rujna, 2020 5:28 pm

NOVI YAMAHA STEREO TRIO

Yamaha predstavlja trio analognih stereo pojačala

Piše: Darko Brlečić

Yamaha predstavlja novi tri analogno stereo pojačala koja po svojoj novoj strukturi mijenjaju dosadašnje modele. Fizički izgled je identičan prethodnicima, ali unutrašnji  koncept I novo tzv.mehaničko tlo  je nešto sasvim novo.

Unutrašnjost pojačala posjeduje veliki bakreni okvir koji je s vanjskim djelom kućišta  i nogicama integriran u jedinstvenu cjelinu.

AS-3200 posjeduje veliki hladnjak, toroidni transformator, te posebne blok kondenzatore koji su direktno spojeni na kućište, izvedba integrirane cjeline u svrhu izbjegavanja neželjenih vibracija I popratnih smetnji. AS-3200 može isporučiti snagu od 170 watta po kanalu, te njegov balansirani ustroj od ulaznog signala pa sve do izlaza prema zvučnicima omogućuje vrhunsku soničnu izvedbu. Implementirani dvosegmentni phono sklop omogućuje maksimalnu kakvoću izvedbe s MM i MC zvučnica. Masivni zvučnički terminali su fizički razdvojeni tako da je izbjegnuta bilo kakvo međukabelsko dodirivanje  (tzv. križanje), a još bolje je to što se na njih mogu spojiti kabeli većih presjeka.

AS-2200 je integrirano pojačalo similarnog koncepta s nešto manje snage 160 watta po kanalu, te nešto manjeg fizičkog volumena. Ugrađeni toroidni transformator I kondenzatori su razdvojeni u zasebnim kavezima. Masivne posrebrene nogice su direktno spojene na podnožje kućišta čime se izbjegava upliv tzv. mehaničkih smetnji, vibracija . Također I kod ovog modela su zvučnički terminali razdvojeni, dok između RCA konekcija postoji solidan proctor kako se kabeli ne bi međusobno dodirivali što će posebno cijeniti populacija koja preferira skuplje varijante RCA interkonekcijskih kabela.

AS-1200 je uvjetno rečeno najmanji brat, s nešto manjim presjekom internog  ožičenja, ali zato iste snage 160 watta po kanalu, te istog toroidnog transformatora. Unutarnji DNA je identičan onome kod top modela AS-3200, te su ugrađen similarni kvalitetni elektronički dijelovi.

Modeli AS-3200,AS-2200 I AS-1200 imaju zajednički fizički dizajn s bočnim drvenim stranicama, analognim VU-metrima koji dominiraju prednjom plohom, te Pre-out i Main-in poveznice za spajanje s drugim pojačalima snage, odnosno za spajanje kao nadogradnja na surround pretpojačala/pojačala.

Cijene i dostupnost su trenutno velika nepoznanica.

https://europe.yamaha.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

TECHNICS SU-R1000

Piše: Darko Brlečić Prije izvjesnog vremena pisali smo o najavi novog integriranog pojačala s digitalnom …