23 siječnja, 2022 3:16 am

Novi LG Soundbar zvučnici

Piše: Darko Brlečić

LG predstavlja novi asortiman soundbar zvučničkih sustava-  koji uključuje top model SP11RA, koji posjeduje 7.1.4 kanalni sustav, s naprednim upravljačkim programima i mogućnošću nadogradnje  s dodatnim stražnjim zvučnicima. Renomirana  južnokorejska tehnološka kompanija također najavljuje poboljšanu funkcionalnost na relaciji soundbar – televizori. To između ostalog znači kompatibilnost sa značajkom AI Sound Pro koja omogućuje reprodukciju zvučnog zapisa s televizora na soundbar putem opcije TV Sound Mode Share, nešto slično je bilo u obliku aplikacije na mobitelima.

Novi LG soundbar zvučnici će također ponuditi sve iste načine zvukovlja kao i zadnja iteracija televizora u svrhu lakše komunikacijske optimizacije rada između uređaja. Novi modeli donose nastavak suradnje s inženjerima iz Meridian Audio, što za posljedicu ima da svi LG soundbar zvučnici koriste sustav podešavanja patentiranog od Meridian Audio, te najnoviju tehnološku značajku – Meridian Horizon. Navedeni tehnološki iskorak bi trebao kombinirati stereo zvučni sadržaj  unutra višekanalnog audia kako bi se pružilo značajnije-dublje iskustvo slušanja.

Svi novi  modeli bit će certificirani za zvuk visoke razlučivosti, nudeći reprodukciju bez gubitaka na 24 bit / 96 kHz rezoluciji, a tu je i HDMI eARC poveznica, kao i Dolby Atmos i DTS: X kompatibilnost.

Novi LG-ovi modeli soundbar zvučničkih sustava , uključujući SP11RA, SP9YA, SP8YA, SP7Y i SPD7Y, bi trebali biti dostupni sredinom ovog mjeseca  na Europskom tržištu. Od domaćeg uvoznika nema nikakvih konkretnih informacija.

 https://www.lg.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Samsung na CES 2022 sajmu predstavio

  Marina Barić Najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora Tvrtka Samsung Electronics …