6 srpnja, 2022 9:58 pm

Novi LG-evi monitori na sajmu CES 2018 u Las Vegasu

Monitora s tehnologijom Nano IPS

LG će na sajmu CES 2018 u Las Vegasu predstaviti nadograđene modele svoje popularne linije monitora s tehnologijom Nano IPS koja podiže mogućnost reprodukcije boja na novu razinu. Kao odgovor na potrebe korisnika, LG je dodao podršku za HDR600 s još većim dinamičkim rasponom maksimalne svjetline te novim mogućnostima povezivanja i punom kompatibilnošću s Thunderbolt™ 3.

LG-ev novi 32-inčni UHD 4K monitor (model 32UK950) prvi je koji nudi LG-evu naprednu tehnologiju Nano IPS. Riječ je o tehnologiji koja uključuje primjenu nanočestica na LED zaslonima kako bi se apsorbirao višak svjetlosnih valova. To uvelike povećava intenzitet i čistoću boja na zaslonu te omogućava preciznije i živopisnije iskustvo gledanja. Ovaj LG-ev monitor može prikazati 98 posto spektra DCI-P3, što je na razini monitora za masteriranje hollywoodskih blockbustera. Idealan je za medijske profesionalce koji traže vrhunsku reprodukciju boja, a zahvaljujući podršci za HDR600, korisnici monitora LG 32UK950 iskusit će visoki dinamički raspon maksimalne svjetline od 600 candela (cd/m²).

LG-ev model 32UK950 ima prvi docking zaslon Thunderbolt™ 3 koji podržava povezivanje dva 4K monitora. Ovaj se monitor može povezati s prijenosnim računalima s Thunderbolt™ 3 (poput Macbooka Pro) preko pripadajućeg aktivnog kabla, tako da nema potrebe za adapterom za punjenje ili neuglednim USB kablovima. Jedan jedini kabel Thunderbolt™ 3 prenosi 4K sadržaj i zvuk, istovremeno pružajući napajanje baterije prijenosnog računala od 60W. Sa svojim prekrasnim stalkom Edge-ArcLine, dizajnom bez rubova te slikom koja doslovno „izlazi van okvira“, ovaj je LG-ev monitor uistinu poseban.

Budući da LG-ev 34-inčni UltraWide monitor (model 34WK95U) pruža širok spektar jasnih boja iz svih kuteva gledanja te gotovo nestvarnu 5K razlučivost od 5120 x 2160 piksela, za očekivati je da će biti jedna od atrakcija sajma CES 2018. LG-ev prvi 5K UltraWide monitor s omjerom stranica 21:9 može se pohvaliti živopisnim bojama i velikom iskoristivošću površine zaslona. Ovo 5K iskustvo namijenjeno je svim korisnicima kojima je multitasking svakodnevica, poput montažera, fotografa i programera.

Model 34WK95U podržava tehnologiju Nano IPS, vrhunske mogućnosti reprodukcije boja te HDR600. Osim toga, model 34WK95U posjeduje priključak Thunderbolt™ 3 koji putem kabla omogućava prijenos slika razlučivosti 5K na frekvenciji 60Hz. Sučelje Thunderbolt™ 3 je idealno za korisnike prijenosnih računala koji žele brz prijenos videozapisa, zvuka i podataka, bez potrebe za odvojenim AC punjačem. Zahvaljujući elegantnom dizajnu bez rubova te tankom stalku Edge-ArcLine, ovaj LG-ev monitor ima izrazito naglašenu estetsku komponentu čak i kad je isključen.

Pažnju javnosti svakako će privući i LG-ev najnoviji gamerski QHD monitor (model 34GK950G) koji nudi vrhunsku kvalitetu slike s tehnologijama Nano IPS i G-Sync, koja pruža veliku brzinu.

Posjetitelji sajma CES 2018 moći će osobno vidjeti najnovije LG-eve monitore na štandu 11100 u Središnjoj dvorani Konvencijskog centra u Las Vegasu.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Samsung u partnerstvu s Netflixom snimio kratki film inspiriran hit serijom Stranger Things uz Galaxy S22 Ultra

U svojoj najnovijoj suradnji s Netflixom, tvrtka Samsung je maksimalno iskoristila Nightography značajku kamere Galaxy …