1 srpnja, 2022 9:35 pm

Novi AOC ergonomski monitori

2436Pwa_1

Većina korisnika pri odabiru novog monitora uzima u obzir svega nekoliko karakteristika. AOC, kao jedan od najboljih globalnih brandova na tržištu monitora, odlučio je podignuti ljestvicu u pružanju broja inovativnih značajki kod nove generacije monitora. Tako se od novih AOC monitora može očekivati da štite oči, čuvaju leđa i vrat od oštećenja, te da pružaju i potpuno novi vizualni doživljaj. Najnovija generacija AOC monitora također pomaže poboljšati produktivnost i udobnost rada na računalu. Na taj način, AOC-ovi stručnjaci dokazuju koliko ozbiljno shvaćaju potrebe korisnika lansirajući vrhunske monitore koji uz to dolaze i s pristupačnim cijenama.

2436Pwa_3Osiguravajući korisne ergonomske karakteristike, kako na radnom mjestu tako i u vlastitim domovima, poslodavci mogu znatno olakšati posao svojim zaposlenicima i omogućiti im da daju najviše od sebe. Kako bi povećali produktivnost i ugodniji rad na računalu, potrebne su značajke koje štite zdravlje korisnika, smanjuju umor i osjećaj neudobnosti. Zbog ove značajke, mnogi AOC-ovi monitori omogućuju čitav niz ergonomskih raznolikosti, a jedna od njih je zakretanje ekrana. Ova značajka omogućuje korisniku zakretanje monitora za 90° te na taj način horizontalnu sliku pretvara u vertikalnu. Postavljanje monitora u vertikalan položaj omogućuje prikazivanje dužeg teksta što smanjuje potrebu za pomicanjem dokumenata ili tablica što u konačnici olakšava i uređivanje testa.

Za ostvarivanje optimalnog kuta gledanja, također se može okrenuti monitor tako da je gledateljeva optička vidljivost što bliža okomitoj površini zaslona. AOC stručnjaci nisu zaboravili niti na timske igrače jer su uključena i podešavanja ekrana za više korisnika koji gledaju na isti zaslon.

Novi AOC monitori mogu se pohvaliti i s još jednom korisnom karakteristikom koja osigurava podešavanje visine monitora do 130 mm. Time pridonosi maksimalnoj udobnosti rada na računalu kao i veću produktivnost. Pri podešavanju visine monitora, korisnik može uskladiti zaslon prema svojoj visini tijela, radnom ambijentu ili individualnim potrebama. Ova značajka također pomaže pri smanjenju zdravstvenih problema poput bolova u vratu, leđima i ramenu.

Ove ergonomske značajke posebno su praktične za rad na zajedničkom stolu, budući da se radna mjesta mogu lako usmjeriti na individualne potrebe svakog korisnika. Osim toga, neke od ovih ergonomskih značajki posebno su korisne za brze prezentacije kolegama ili za dijeljenje sadržaja od kuće s prijateljima i obitelji.

Osim korisnih ergonomskih prednosti, AOC je u svoja dva zaslona (E2276VWM6 i E2476VWM6) uključio i dodatnu značajku koja promiče zdravlje: Anti-Blue Light. Ova tehnologija smanjuje štetno plavo svjetlo i spriječava pojavu umora očiju kod korisnika.

Današnji najsofisticiraniji zasloni također zadovoljavaju visoke standarde profesionalaca a i zahtjevnih kućnih korisnika pružajući jednako naprednu tehnologiju prikaza.

2436Pwa_4S Ultra HD rezolucijom (3840 x 2160), više od 8.290.000 piksela jednaka je četiri puta većoj količini piksela Full HD zaslona. Na taj način, 4K rezolucija omogućuje korisnicima najvjerniju sliku do najsitnijih detalja.

Od jednake važnosti za prikaz slika s najsitnijim detaljima je i vrijeme odziva piksela. Besprijekorni doživljaj gledanja brzih i dinamičnih kadrova od sada može biti realni scenarij zahvaljujući kraćem vremenu odziva koji sprječava zamućivanje slike i lošu reprodukciju sitnih detalja. Idealno vrijeme odziva piksela za manje od 5 ms, kao što je slučaj kod AOC monitora U2868PQU, omogućuju nesmetan rad i uživanje u izuzetno brzim filmovima i igrama.

Multimedijalni urednici, burzovni analitičari ili privatni korisnici koji su skloni multitaskingu svjesni su prednosti monitora s većim ekranima. Zasloni od 28 inča na više smanjuju na minimum beskrajno pomicanje ili prebacivanje prozora na ekranu.

Za zaljubljenike u filmove i igrice prednost većeg zaslona je sama po sebi razumljiva. Osim funkcija “slika-u-slici” i “slika-za-slikom”, nova AOC inovativna kombinacija zaslona i softvera, omogućuje podijelu velikog ekrana na četiri prozora i omogućuje gledanje slika istovremeno iz različitih izvora. Iz toga se može zaključiti da AOC omogućuje veći prostor za rad na ekranima koji su također pogodni i za obavljanje više zadataka. Jedan takav AOC-ov monitor, koji kombinira sve navedene značajke, je AOC U3477PQU koji na osnovu svojih 34 inča nosi titulu najvećeg modela do sada proizvedenih zaslona.

2436Pwa_2Doznali smo od naših korisnika kako ergonomska fleksibilnost, veći ekran i promicanje značajki za zdravlje očiju osiguravaju bolji doživljaj rada na računalu, povećanu produktivnost, više zadovoljnih zaposlenika, kao i smanjen umor i izostanke s posla radi zdravstvenih problema. Pri tome smo željeli da potencijalni korisnici shvate da postoje značajne razlike u zaslonima na osnovu dodatnih inovativnih karakteristika. Drugim riječima, ulaganje u AOC zaslone sa svojim vrlo dobrim omjerom cijene i karakteristika je ustvari ulaganje u kvalitetu života na svim razinama “, rekao je Thomas Schade, potpredsjednik EMEA za AOC.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …