4 veljače, 2023 5:09 pm

Uz nove LG-eve projektore dom postaje kino-dvorana

 PH550_5

Projektori Minibeam sada imaju Bluetooth i tanjeg su dizajna, a dostupni su u Hrvatskoj

 Zahvaljujući napretku u tehnologiji, prijenosna računala, pametni telefoni i tableti su manji, lakši i moćniji nego ikad prije. LG Electronics (LG) mobilnost donosi i u segment projektora pa korisnici svaku prostoriju u svom domu mogu pretvoriti u kino-dvoranu. Impresivna kvaliteta slike, kompatibilnost s brojnim uslugama videa na zahtjev te ugrađeni zvučnici uz mogućnost spajanja s bilo kojim naprednim audio sustavom čine ih idealnim suputnicima za sve zaljubljenike u film i sport.

Ovi najnoviji modeli dolaze s Bluetooth i Wi-Fi povezivošću za jedinstvenu slobodu i iskustvo gledanja, a poboljšavanjem dizajna stanjeni su za još veću prenosivost i praktičnost.

LG PH550
LG PH550

Novi, kompaktni PH550G idealan je za korisnike kojima je bitna prenosivost, odnosno onima koje vole vrijeme provoditi izvan doma. Naime, ovaj uređaj eliminira potrebu za kablovima. Tako korisnici mogu poslati sadržaj na projektor s pametnog telefona ili tableta pomoću ScreenSharea uz Wi-Fi mirroring, mogu bežično povezati projektor sa zvučnicima putem Bluetootha te ga mogu koristiti 2,5 h uz ugrađenu punjivu bateriju. Nijedan drugi projektor trenutno dostupan na tržištu ne nudi takvu razinu povezivosti ili slobodu. Manji od pola stranice uobičajenog A4 papira, PH550G je s 550 lumena najsvjetliji od LG-evih projektora na baterije, a dostupan je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 3.049 kuna.

LG PW1500
LG PW1500

Namijenjen potrošačima kojima je najbitnija jasnoća prikaza, projektor PW1500G – usprkos svojoj težini od svega 1,16 kg – može renderirati sliku s nevjerojatnih 1.500 lumena, a to je najsvjetlija slika na tržištu LED projektora. Idealan za sve – od prezentacija do iskustva gledanja filmova kao u kinu – PW1500G će odgovarati korisnicima koji uživaju u raznolikom sadržaju, a može ga se nabaviti za 4.599 kuna.

Tu je i model PW1000 koji nudi značajke poput onih projektora PW1500, ali s manjom svjetlinom pa je idealan odabir za korisnike kojima je bitna pristupačna cijena. Na hrvatskom tržištu ona iznosi 3.999 kuna.

PF1000U

Dio linije LG-evih projektora za 2016. je i dobitnik nagrade CES 2016 Innovation, svestrani Minibeam UST PF1000U. Ovaj projektor ima jedinstvenu mogućnost projiciranja slike od 100 inča (2,54 m) s udaljenosti od svega 15 inča (38 cm) od zida ili platna. Korisnici više ne moraju brinuti o praznom prostoru ispred projektora ili hoće li proći ispred zrake i zasmetati projekciji. Samo četvrtinu velik i petinu težak u usporedbi s vodećim na tržištu ultra short throw (UST) modelom, PF1000U je prvi na svijetu UST projektor koji teži manje od 2 kg. Usprkos malenim dimenzijama, Full HD PF1000U donosi zapanjujuću razinu svjetline od 1.000 lumena, a koristi tek trećinu energije u usporedbi s konkurentnim modelima. Također, u Eco načinu rada njegova je razina buke iznimno niskih 21 dB, a svi ti faktori čine PF1000U najnaprednijim UST projektorom na svijetu. Može ga se nabaviti i u hrvatskim dućanima po preporučenoj cijeni od 8.699 kuna

Vezani članci

LG PW700 LED projektor – recenzija

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …