3 prosinca, 2022 7:31 am

Nova serija produkcijskih tiskarskih strojeva Canon Océ VarioPrint 6000 TITAN

Povećavanje produktivnost i omogućuje tisak na različite medije

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač foto i ispisnih rješenja, predstavlja novu seriju monokromatskih produkcijskih tiskarskih strojeva za tisak na pojedinačne listove Océ VarioPrint 6000 TITAN i pritom uvodi cijeli niz tehnoloških inovacija s ciljem povećanja produktivnosti, kvalitete i ponude tiska na razne medije uz zadržavanje najboljih ekoperfomansi u klasi karakterističnih za seriju VarioPrint 6000.

Novi tiskarski strojevi iz serije TITAN utemeljeni su na poznatoj platformi Océ VarioPrint 6000 koja je, kad je bila predstavljena prije desetak godina, postavila nove standarde monokromatske digitalne produkcije. Njena jedinstvena tehnologija dvostranog tiska Gemini Instant do danas nije nadmašena.

Novi tiskarski strojevi, koji podržavaju tisak do 10 milijuna dokumenata veličine A4 mjesečno, savršeni su za sve proizvođače komercijalnih tiskanih materijala, knjiga i transakcijskih dokumenata, kao i interne grafičke odjele. Serija Océ VarioPrint 6000 TITAN dolazi u tri verzije kako bi odgovorila na specifične potrebe korisnika – Standard, TP (Transakcijski tisak) i MICR – te nudi niz mogućnosti završne obrade uključujući izradu brošura, savršen uvez, uvez vrpcom, bušenje rupa i obrezivanje. Uz to nudi i otvoreno sučelje Document Finishing Device (DFD) radi dodatnih mogućnosti povezivanja s kompatibilnim uređajima za završnu obradu drugih proizvođača kad je to potrebno.

Serija Océ VarioPrint 6000 TITAN predstavlja korjenit redizajn tiskarskog stroja s ultrarobusnim čeličnim kućištem koje odgovara industrijskom okruženju, olakšanim održavanjem i maksimalno povećanom iskoristivošću stroja.

Oslanjajući se na postignuća prethodne serije VarioPrint 6000+, povećana maksimalna brzina tiska od 328 A4 slika u minuti u obostranom načinu rada (perfecting mode) znači da je tjedno moguće otisnuti više od 30 000 dodatnih slika ukoliko se posao obavlja u jednoj smjeni. Dostupna su četiri modela koji se razlikuju po brzini (VarioPrint 6180, 6220, 6270 i 6330[1]) uz mogućnost da korisnici rabe modele sa sporijim tiskom, a zatim kupe privremenu licencu za veću brzinu tiska kako bi se uspješno nosili s kratkoročnim ili sezonskim povećanim opterećenjima.

Veću produktivnost omogućuju i proširene funkcionalnosti poslužitelja za ispis PRISMAsync v7 serije TITAN koji omogućuje napredno zakazivanje tiska do osam sati unaprijed radi tiskanja bez nadzora.

Novi tiskarski strojevi iz serije Océ VarioPrint 6000 TITAN optimizirani su za najširu ponudu medija u povijesti te serije s ciljem da davatelji usluga tiska prošire svoje djelovanje i iskoriste nove komercijalne prilike. Nova mogućnost TITAN Light Weight Media (LWM) s tehnologijom LWM Air Guide omogućuje tisak na podloge vrlo male mase već od 45 gsm, čime se otvaraju brojne nove prilike za korisnike, npr. u primjenama kao što su pravni dokumenti, specijalizirano izdavaštvo te višejezične upute koje se prilažu raznim proizvodima i lijekovima.

Tu novu mogućnost tiska na lagane medije podržava u praksi već dokazana tehnologija Océ Gemini Instant Duplex koja koristi dvije ispisne glave za istovremen tisak na obje strane medija, a da pritom nije potrebno zaustavljati list i okretati ga. Tehnologija Océ Copy Press koja utiskuje toner u podlogu pri niskim temperaturama dodatno smanjuje fizičko naprezanje podloge te istovremeno pomaže održati površinu medija ravnom radi optimalnog tiska i kvalitete završne obrade kao i postizanja matirane slike nalik na offset.

Novi modul za umetanje papira (Paper Input Module, PIM) serije VarioPrint 6000 TITAN nudi korisnicima razne mogućnosti izbora i fleksibilnosti u konfiguraciji. Standardni PIM namijenjen je medijima veličine do 320 x 488 mm, dok je Flex XL PIM za medije veličine do 350 x 500 mm i time savršen za digitalnu proizvodnju knjiga na zahtjev. Ovisno o kombinaciji zadataka, korisnici mogu raditi s tri standardna ili tri Flex XL PIM-a ili pak kombinirati dva PIM-a jedne veličine s jednim drugeTiskarski strojevi iz nove serije Océ VarioPrint 6000 TITAN skoro uopće ne emitiraju ozon niti gube toner, a izračunato je da je njihova potrošnja energije 30 % manja od one drugih strojeva iz iste kategorije. Tako korisnici mogu svesti troškove rada na minimum i istovremeno ponuditi operaterima zdravo radno okruženje.

[1] Najbrži model za MICR modele je VarioPrint 6270.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Playscape – jedinstveni svijet izgrađen u Minecraftu

   Povodom najgejmerskog vikenda u godini predstavljen  Andrija Jovićević U susret gejmerskom festivalu Reboot Gaming …