svibanj 26, 2020 8:01 pm

Njemački sud potvrdio presudu za piratskog card sharinga u korist Sky Deutschlanda

Autor: Andrija Jovićević

pirat iptv m

Njemački žalbeni sud u Celleu je potvrdio pravnu procjenu okružnog suda Verden u suđenju protiv piratskog card sharinga Sky Deutschlanda. Okružni sud izrekao je 1-godišnju zatvorsku kaznu uz rok kušnje 53-godišnjem muškarcu iz federalne države Donje Saske zbog računalne prijevare u vezi sa zaobilaženjem mjera tehničke zaštite u 65 slučajeva u veljači 2016.
Žalbeni sud potvrdio je osuđujuću presudu za računalnu prijevaru nakon žalbe tuženika protiv presude nižeg suda. Ovo je prvi puta da je viši regionalni sud potvrdio kako card sharing predstavlja računalnu prijevaru. Odluka je konačna i ne ostavlja mogućnost žalbe. Suci smatraju da card sharing predstavlja evidentno nezakonito korištenja podataka što dovodi do izravnog financijskog gubitaka za  Sky Deutschland.
Žalbeni sud međutim nije potvrdio kaznena djela špijuniranja i zaobilaženja mjera tehničke zaštite koje je Okružni sud uzeo u obzir u svojoj presudi. Suci stoga vraćaju predmet nižem sudu na ponovljeno iskazivanje kazne.
Okrivljenik je ilegalno distribuirao Sky Deutschland putem interneta od proljeća 2009. godine upravljajući card sharing poslužiteljima i prodajom pristupa do njega. To je omogućilo trećim stranama gledanje Sky Deutschland programa bez plaćanja naknade za pretplatu.
Bliska suradnja između Sky Deutschland, sustava šifriranja usluga Nagravision i središnjeg odjela Verdenskog Okružnog suda za borbu protiv informacijskog i komunikacijskog kriminala, kao i istražni rad ureda Državnog odvjetništva u Verdenu omogućili su pravni postupak.
“Ova odluka žalbenog suda u Celleu je uspjeh za Sky. To je također i dobar signal za sve kriminalce koji traže brzu zaradu na štetu naše tvrtke i naših poštenih kupaca prodajom našeg ekskluzivnog sadržaja “, kaže dr Andreas Rudloff, potpredsjednik platforme usluge i sigurnosti u Sky Deutschland.
Card sharing nije sitan kriminal, nego računalna prijevara, koja će biti procesuirana od strane vlasti i može se kazniti kaznom zatvora“, dodao je on. “U interesu naših preko 4,6 milijuna klijenata, mi ćemo i dalje provoditi progon takvih aktivnosti u suradnji s nadležnim tijelima i našim partnerima.”
Izvor: Broadbandnews

Vezane vijesti:

Svjetski Dan Televizije, MSU-Zagreb

Satelitska antena daje najveći broj nekodiranih HD programa

Kakve veze ima tele s TV-om?

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

ESPN prenosi NBA 2K20 ligu

Poznata sportska televizija ESPN objavila da će tokom maja, svakog utorka emitovati ligaške mečeve u …