22 siječnja, 2022 12:15 pm

Njemačka starta sa DVB-T2 od 31. svibnja

Autor: Andrija Jovićević

DVB-T2_HD-hevc

Njemački DVB-T2 iskorak započet će 31. svibnja 2016. godine s multipleksom koji ćeimati šest javnih i komercijalnih TV programa u urbanim područjima. Paket će sadržavati Das Erste HD, ZDF HD, RTL HD, Sat.1 HD, ProSieben HD i VOX HD. To je dogovoreno kao dio prijelaznog scenarija za raspoređivanje DVB-T2 u Njemačkoj.

Redovna usluga nudit će oko 40 programa i biti će uglavnom u HD kvaliteti. Start poćinje u Q1 2017. u urbanim područjima obuhvaćenim početnih emisijama i na ostalim gradskim područjima. Distribucija komercijalnih programa u DVB-T standardu će biti prekinuta u isto vrijeme kada krene start na DVB-T2.

DVB-T2_HEVC

Javni programi će se nastaviti emitirati nekodiran nakon prelaska na DVB-T2. Za pristup većini komercijalnih programa u HD kvaliteti gledatelji će morati platiti pretplatu. Komercijalni programi će biti dostupni bez naknade do proljeća 2017. godine, ali je kodiran od prvog dana. Diljem zemlje prelazak na DVB-T2 je na rasporedu zaključno sredinom 2019. godine.
Za prijem DVB-T2 programa biti će potreban
TV uređaji ili prijemnici koji podržavaju DVB-T2/HEVC. U trgovinama će biti označeni sa zelenim logom DVB-T2 kako bi potrošači lakše mogli prepoznati odgovarajuće uređaje.

Uređaji koji imaju tunere DVB-T i DVB-T2 bez HEVC oznake nisu odgovarajući za prijem signala tako da će trgovci morati preusmjeriti te uređajeu druge zemlje ili ih baciti kao elektronički otpad.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Nova serija Digitalnih programibilnih pojačala

Andrija Jovićević FTE maximal predstavlja MIND Nakon brojnih brandova došlo je na red i na …