18 listopada, 2021 3:56 pm

Nielsen: “Trebamo novi način mjerenja”

nielsen

Nielsen: “Trebamo novi način mjerenja”

Rejting agencija Nielsen bila je na udaru kritike jer nije ukorak s novim distribucijskim platformama i sada je priznala da treba razvijati novi način mjerenja kako bi u obzir bili uzeti ukupni brojevi gledatelja kanala ili emisije diljem platformi.

Megan Clarken, Nielsenov izvršna potpredsjednica globalnog vodstva proizvoda, na blogu je napisala da koncenzus treba naći za mjerenje o:

* Ukupnoj publici, koja kombinira ukupnu publiku za softver ili sadržaj, bez obzira na način pristupa, uključujući i SVoD.

* Ukupnu komercijalu, što uključuje mjerenje za oglasnu kampanju bez obzira gdje su i kako se to konzumira, pružajući fleksibilnost za dinamično umetanje oglasa.

“Naš cilj je stvoriti ukupno mjerenje svih sadržaja, a sve oglase bez obzira koliko im se pristupi i koji oglasni model se koristi. Nielsenova vizija je stvoriti okruženje u kojem su svi video sadržaja mogu mjeriti konzistentno s mjerenjem i za sadržaj i za oglašavanje “, rekla je Clarken.

Njezina izjava obnovila je kritike od strane Viacoma radi neuspjeha praćenja načina na koji ljudi gledaju televiziju. Rejting za Viacomove mreže koje uključuju MTV, Comedy Central i Nickelodeon, pale su za 15 posto tijekom kvartala koji je završio u rujnu prema Nielsenovim podacima koje je sastavio Bernstein Research. Ti izazovi i ocjene donijele su Viacomu pad domaće prodaje oglasa od 5 posto u kvartalu, izvijestila je tvrtka.

Philippe Dauman, Viacomov izvršni direktor, izjavio je da veliki dio gledanje Viacomove mreža otpada na mobilne aplikacije, uređaja za igru i druge platforme što tradicionalne Nielsenove rejting ne uključuju.

“Mi smo u prijelaznom vremenu s postojećim mjernim uslugama koje nisu uhvaćene na tržištu”, Dauman je rekao tijekom konferencijskog poziva. “Oni pokušavaju sustići tržište. Siguran sam da će na kraju sve nadoknaditi, no u međuvremenu nam se ne čeka na to. “

Dauman je rekao da oko 30 posto Viacomog prihoda od domaćeg oglašavanja ne ovisi o Nielsenovom rejtingu, kao što su prodaja mobilnih aplikacija, personalizirano oglašavanja i sponzorstva.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Xiaomi prvi po prodaji telefona u Evropi

Istraživanje koje je sprovela kompanija Strategy Analytics,polazuje da je kineska kompanija Xiaomi preuzela  lidersku poziciju …