28 siječnja, 2022 8:56 am

NHK gura 8K na NAB

Japanska javna televizija pokazuje svoju 8K tehnologiju i izlažući uskoro na dva globalna događaja. Prvo je NAB u Las Vegasu (od 7. travnja). Između NAB-ove popularne ‘eksperimentalne zone’, gdje će biti izložen studio u 360 stupnjeva i načina na koji emisija može iskoristiti novo doba vozila bez vozača, NHK će pokazati koliko je daleko stigao njihov projekt ‘Super Hi-Vision’ 8K u proteklih godinu dana.

Posjetitelji NAB-a moći će vidjeti izlaz iz visokokvalitetnih i brzih fotoaparata NHK-a (240 frames-per-second), kao i uvjerljivo snimljene slike sa spremnošću za full-scale 8K prijenos koji je na rasporedu sljedeće prosinca.

NHK kaže da njegova najnovija tehnologija znači da sada može komprimirati 8K video signal na samo 8 Gb/s, a više nego jednostavno pretvoriti u IP-based TV stream.

Gotovo u isto vrijeme kada je otvorenje NAB showa, NHK se priprema za prikaz najnovijih 8K produkcija, iako je pretvoren u 4K na MIP-TV u Cannesu (od 9. travnja). Delegati u MIPtv vidjet će projekte, uključujući glazbu (Sakanaction), dramu (Koujin, najnoviji hit NHK-a), kao i “Science and Technology Documentaries”, a svaka stvorena u ovim iznimno visokim standardima videozapisa.

www.nabshow.com

www.miptv.com

Andrija Jovićević

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TVM Internacional(Mozambik) startovao FTA na 9E

Mozambička javna televizija pokrenula je satelitsko emitovanje za Evropu u Ku opsegu. Stanica TVM Internacional počela je …