22 siječnja, 2021 7:58 pm

Neusvajanje izmjena Zakona o Javnom RTV sistemu dovodi u pitanje opstanka BHRT-a

bhrt-700x402

Upravni odbor (UO) Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u smatra da je neusvajanje izmjena zakona o Javnom RTV Sistemu od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH sramotno, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Neusvajanje izmjena Zakona o Javnom RTV sistemu dovodi u pitanje opstojnost BHRT-a, kao i egzistenciju svih uposlenika i njihovih porodica”, navodi se u saopćenju Samostalnog sindikata radnika BHRT-a.

Samostalni Sindikat radnika BHRT-a, kao većinski sindikat, iako je već mjesecima u više navrata upozoravao na stanje i probleme u BHRT-u, jte oš jednom od zastupnika u Predstavničkom domu PS BiH zahtijeva da na svojoj slijedećoj sjednici, koja će se održati 1. augusta, po hitnoj proceduri usvoji izmjene zakona na način da se naplata takse vrši preko računa za električnu energiju, kako je i bilo predviđeno osporenim izmjenama zakona.

Istakli su da radnici BHRT-a nisu i ne žele da budu taoci u ”igrama“ političkih partija u BiH, jer javni servis BiH ne pripada političkim partijama niti poslanicima u PS BiH, nego svim građanima BiH koji su i njih izabrali.

“UO Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u također od Upravnog odbora BHRT-a traži da, u skladu sa svojim dužnostima, obezbijedi i u narednom periodu redovnu isplatu plata i naknada radnicima BHRT-a, koji, i u ovako teškim uslovima, pošteno zarađuju svoju platu”, dodali su u saopćenju.

Izvor kompletne vijesti:Vijesti.ba

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Turski kanal TJK TV startovao FTA na 42E

Turska tematska stanica TJK TV (Türkiye Jokey Kulübü) započela je besplatno emitiranje (FTA) na satelitu …