1 prosinca, 2023 11:16 pm

Netflix na pametnim telefonima donosi pregled utrošenog prometa

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

nn3

Nakon što je dospio na mnoga tržišta, među kojima je i naše Hrvatsko, Američki „Netflix“, nastavlja dalje. Kako je obećao ranije ove godine ovog svibnja ispunio je svoje obećanje. Odnosno ono koje se vezuje uz pregled utrošenog prometa na pametnim telefonima, tabletima, odnosno mobilnim platformama (Android i iOS). Naravna ovaj novitet ponajviše se vezuje uz one pretplatnike koji sadržaj Netflix stream servisa koriste putem mobilnog prijenosa podataka.

Preuzimanje:

Netflix (Android)

Upravo za njih Netflix je pri svojim aplikacijama, odnosno u aktualnim izvedenicama za Android i iOS, omogućio u „Postavkama“ stavku „Cellular Data Usage“. Potom će u navedenoj stavki moći odabrati definiranu kvalitetu prikaza sadržaja, te će im prema tome biti izračunato koliko bi to prometa moglo korisnicima uzeti. U suštini Netflix navodi kako za recimo sadržaj koji je pri HD kvaliteti te koji se recimo konzumira negdje oko tri sata, kako bi korisnicima oduzelo negdje oko 1GB.

Preuzimanje:

Netflix (iOS)

Naravno Netflix pruža mogućnost gledanja i putem povezivanja na Wi-Fi no onda je ovaj problem odveć umanjen, te korisnici mogu sasvim nesmetanije uživati u sadržajima filmskih naslova. Bez obzira na ovo Netflix i dalje apelira da sami korisnici koji koriste mobilne podatke, odnosno mobilni podatkovni promet, skrenu pozornost na utrošene megabajte odnosno gigabajte, kako im čitava mjesečna tarifa ne bi iscurila na gledanje Netflix sadržaja.


Vezani članci:

Divlja vožnja na Discovery Channelu

Netflix preporuča LG-eve televizore drugu godinu zaredom

Netflix od danas dostupan i u Hrvatskoj

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Nestašica fotomaski

Nestašica fotomaski nastavlja se unatoč globalnoj ekonomskoj krizi zbog velike potražnje za tom robom kineskih …