srpanj 10, 2020 1:52 am

QUAD Z serija zvučnika

Autor: Darko Brlečić

QUAD Z

QUAD Z serija zvučnika

Quad otkriva svoj najnoviji raspon zvučnika, novu  – Z- seriju, seriju predviđenu povodom  proslave 80 godina postojanja. Nova linija kombinira naprednu izvedbu  Kevlar-cone bass i srednjetonske jedinice s  posebno dizajniranim ribonskim visokotoncem.

QUAD ZNova Z – linija obuhvaća dva monitorska modela(Z-1, Z-2) za smještaj na stalak i dva samostojeća modela(Z-3, Z-4).

Model Z-1 je dvo-stazna bass reflex konstrukcija, visoka 383 mm s ugrađenom  bass/srednjetonskom jedinicom od 150mm, impedancijom od 8 Ohma i frekventnim rasponom od 56Hz – 20kHz.

Model Z-2 je dvo-stazna monitorska bass reflex konstrukcija,visoka  421mm s ugrađenom bass/srednjetonskom jedinicom od 175mm, impedancijom od 8 Ohma i frekventnim rasponom od 50Hz – 20kHz.

Model Z-3 je samstojeća tro-stazna bass reflex konstrukcija, visoka 965mm s ugrađenom kevlarskom srednjetonskom jedinicom od 150mm i dvije kevlarske dubokotonske jedinice od 175mm, impedancijom od 6Ohma i frekventnim rasponom od 50Hz – 20kHz.

Model Z-4 je samostojeća tro-stazna bass reflex konstrukcija, visoka 1175mm s ugrađenom kevlarskom srednjetonskom jedinicom od 175mm i tri dubokotonske jedinice sazdane od karbonskih vlakana, impedancijom od 4Ohma i frekventnim rasponom od 47Hz – 20kHz.

Zajednička komponenta navedenih modela je novo-implementirani ribonski visokotonac dimenzija 90x12mm. Ovaj visokotonac je u potpunosti uronjen u magnetsko polje, time on ima dvostruku ulogu, da funkcionira kao zvučna zavojnica i zvučni radijator. To je ključna razlika između ribonskih zvučničkih jedinica i konvencionalnih visokotonaca mekane kupole gdje je zvučna zavojnica (motor) odvojena od dijafragme. Takav tip visokotonca lakše podnose snagu snažnijih pojačala, te isporučuje tečniju i precizniju tonsku informaciju.

Posebnost  Z – serije su tkani kevlar i dvostruki valjak membrane kod srednjetonskih i dubokotonskih jedinica. Košarica od lijevanog aluminija omogućuje stabilnost rada zvučničkih jedinica.

Kabinet svih modela je formiran od više slojeva drva i kompozitnih vlakana različite gustoće.  Unutarnja nakošena vlakna omogućuju bolju apsorpciju neželjenih refleksija. Modeli iz Z serije imaju zaobljene stranice, finiš od višeslojnog  klavir-laka koji dolazi u izvedbi piano-ružino drvo, piano-crna boja i piano-bijela boja.

Info: www.quad-hifi.co.uk

Mali podsjetnik na Quad S2 zvučnike:

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

TECHNICS SU-R1000

Produkt u razvojnoj fazi Piše: Darko Brlečić Technics se svojski potrudio da krene u re-obnovu …