2 prosinca, 2023 10:53 am

Napredni iskorak u kućnom kinu

Autor: Darko Brlečić

YAMAHA CX-A5200 i MX-A5200

AVENTAGE Odvojene komponente predstavljaju vrhunac u uzbudljivoj kućnoj zabavi.

U potrazi za vrhunskim kućnim kinom, Yamaha uspostavlja nova mjerila u performansama i inovacijama.

Predstavljamo CX-A5200 pretpojačalo i MX-A5200 višekanalno pojačalo snage

CX-A5200

AI tehnologija ugrađena u DSP analizira scenu, a zatim stvara optimalni surround efekt kako bi ga reproducirala s najvećim utjecajem.

Ovaj AI trenutačno analizira scene fokusiranjem na različite zvučne elemente kao što su dijalog, pozadinska glazba, zvukovi okoline i zvučni efekti te automatski optimizira surround efekt u realnom vremenu. Rezultat je snažan osjećaj ekspresivne snage izvan uobičajenih efekata zvučnih ugođaja koji pružaju najdublje iskustvo zabave. CX-A5200 posjeduje patentirani YPAO R.S.C. (Reflected Sound Control) koji analizira akustiku prostorije s uključenim YPAO mikrofonom kako bi automatski podesio sustav za najbolju moguću zvučnu izvedbu u sobi.  Sustav kalibracije koristi R.S.C. za ispravljanje rane refleksije za studijski-surround zvuk, 64-bitni precizni EQ izračun postiže najprirodniju moguću akustiku prostorije. CX-A5200 u svojoj unutrašnjosti ima najnoviju iteraciju ESS SABRE PRO Premier DAC sklopovlja (ES9026 PRO) koji može pružiti vrhunske 32-bitne performanse. Kako bi se osigurao nesmetan rad, te zaštita od neželjenih smetnji i distorzije, ovaj uređaj koristi balansirane priključke koji su imuni na šumove, izobličenja, taj tip priključaka se koristi općenito u profesionalnoj audio domeni. Implementirana MusicCast funkcija olakšava dijeljenje audio informacija u cijelom domu. Podrška za Hi-res audio je uključena. Nezaobilazna je komunikacija s pametnim mobitelima i tablet računalima preko MusicCast Controller aplikacije. Ljubitelji zvuka klasičnih radijski postaja mogu računati na implementirani DAB+ sklop. Integrirani procesorski sustav potpomognut s 11.2 kanalnim pretpojačalom nudi širok spektar zabave.

MX-A5200

MX-A5200 je pravo višekanalno pojačalo snage koje se sastoji od diskretnih 11 kanala. Tih 11 kanala imaju fleksibilne mogućnosti po pitanju konfiguriranja. Tako MX-A5200 podržava mogućnost BTL konfiguracije, što u praksi znači da se određeni kanali mogu spojiti u tzv. mosnu vezu za povećanje snage kod prednjih kanala, u svrhu dobivanja moćnije zvučne slike. Snaga od 150 watta pri impedanciji od 8 Ohma je dostatna za pogon raznih zvučničkih konstrukcija. Povezivost s pretpojačalom/procesorom je na visokoj razini. Tako tu nalazimo RCA i XLR priključke. Metalni masivni zvučnički terminali mogu prihvatiti kabele većeg presjeka što će posebno cijeniti zahtjevniji  korisnici. Ovo pojačalo je smješteno u kućište koje je sazdano od dvostruke konstrukcije s pločama od čelika debljine 1,6 mm. Yamahin par CX-A5200/MX-A5200 je zaista fin iskorak u kućnom kinu, posebice ako uz njih se nalazi  Blu ray player i LED LCD ili odnosno OLED televizor.

Info: https://europe.yamaha.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

LG Electronics ove godine očekuje manju isporuku OLED TV-a

LG Electronics priopćio je kako očekuje isporuku manje OLED televizora ove godine u usporedbi s …