4 lipnja, 2023 3:02 am

Najnoviji LG-evi OLED televizori kompatibilni su s cijelim spektrom HDR tehnologija

 LG-OLED-TV-with-HDR_2

 LG Electronics (LG) će u suradnji s najvećim televizijskim kućama i pružateljima sadržaja demonstrirati snagu HDR tehnologije na svom izlagačkom prostoru na sajmu IFA 2016 u Berlinu. Cilj je demonstracije istaknuti LG-evu predvodničku poziciju na svjetskom tržištu televizora te ponuditi posjetiteljima priliku da iskuse HDR sadržaj na LG-evim OLED televizorima. Također, posjetitelji će moći doživjeti sadržaj koji će biti remasteriran uz pomoć HDR tehnologija Dolby Vision™  i HDR10 te Hybrid Log Gamma (HLG).

LG-evi OLED televizori jedini su uređaji koji podržavaju otvoreni format HDR10 te Dolby Vision™ koji preferiraju filmski redatelji i pružatelji sadržaja. Također, svi najveći filmski studiji podržavaju Dolby Vision™ za kinematografske filmove, dok mnogi pružatelji sadržaja koriste ovaj format za usluge prijenosa uživo.

LG će s partnerima održati nekoliko demonstracija na sajmu IFA, od kojih će jedna uključivati prijenos HLG sadržaja preko satelitske mreže ASTRA i zemaljskog sustava za emitiranje British Broadcasting Corporationa (BBC). Hybrid Log Gamma novi je HDR standard razvijen u suradnji BBC-a i japanskog NHK kod kojeg se distribucija jedne sekvence bitova može dekodirati i s HDR prijamnicima, ali i sa starijim prijamnicima koji ne podržavaju HDR. Taj novi standard dizajniran je kako bi omogućio televizijskim kućama da šalju HDR prijenos preko kabela te da pružaju prijenos uživo, što HLG čini odličnom opcijom za emitiranje HDR usluga.

Također, na sajmu IFA 2016 LG će prvi demonstrirati HDR tehnologiju kombinacijom High Frame Ratea (HFR) i HLG sadržaja. Kompanija će udružiti snage s BBC-em i Europskom radiodifuzijskom unijom kako bi demonstrirala HFR HLG sadržaj koji je kompatibilan i s MPEG DASH (IP streaming) i s DVB-T2 sustavom za emitiranje.  HFR je nova tehnologija koja pospješuje kvalitetu Ultra HD slike povećavajući broj sličica u sekundi do maksimalnih 100/120 sličica. Veći broj sličica u sekundi pruža glađi i realističniji prikaz pokreta na zaslonu.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Hisense predstavlja A85K OLED, UXKQ miniLED LCD i druge serije televizora

Uz globalnu liniju najavljenu u siječnju, Hisense je nedavno predstavio svoju ponudu za Europu za …