3 prosinca, 2022 7:16 am

Mitsubish Electric Testovi Autentična vozila temeljena na QZSS-u

Mitsubishi Electric je najavio da je započeo testiranje autonomne tehnologije vožnje na autocestama pomoću Centimeter-Level Augmentation Service (CLAS) emitiranog od QasiStar satelitskih sustava (QZSS). Tvrtka će provesti testove vožnje kako bi provjerila mogućnost infrastrukturne vožnje pomoću CLAS signala i preciznih 3D karata u kombinaciji s senzorskim tehnologijama tvrtke Mitsubishi Electric, kao što su radarski valovi i kamere milimetarskih valova.

CLAS je usluga pozicioniranja povećanja za precizno pozicioniranje , besplatno distribuirano u Japanu od QZSS, koja djeluje pod pokroviteljstvom Kabineta. Zakazano je da će CLAS početi s radom u travnju 2018., a trenutno je u završnoj fazi provjere. Ured Kabineta očekuje da se CLAS koristi za praktične primjene kao što su sigurna vožnja i automatska vožnja.

Preciznost postojećih rješenja ograničena je u roku od nekoliko metara zbog pogrešaka zbog satelitskih orbita, satelitskih satova i satelita, kao i lokalnih čimbenika okoline kao što su ionosfere i troposferski kašnjenja. CLAS poboljšava preciznost korištenjem podataka o povećanju pozicije iz mreže kontinuirano operativnih referentnih stanica (CORS) koje upravlja Geospatial Information Authority of Japan. Podatci se emitiraju preko QZSS-a do preciznih pozicioniranih prijemnika ugrađenih u automobile koji mogu detektirati mjesta s točnošću na centimetarskoj razini.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Playscape – jedinstveni svijet izgrađen u Minecraftu

   Povodom najgejmerskog vikenda u godini predstavljen  Andrija Jovićević U susret gejmerskom festivalu Reboot Gaming …