kolovoz 14, 2020 3:51 pm

Minecraft Education Edition dostupan od sada i u Hrvatskoj

minecraftedu

 Microsoft je objavio kako je Minecraft Education Edition od sada dostupan u više od 50 zemalja u svijetu, između ostalog i u Hrvatskoj. Radi se o open-world video igri koja promovira kreativnost, suradnju i rješavanje problema u okruženju u kojemu je jedino ograničenje mašta. Igra je prilagođena u edukacijske svrhe, pa tako Classrom Mode aplikacija omogućuje učiteljima upravljanje postavkama na nivou svijeta, komunikaciju s učenicima te “teleportiranje” učenika. Također, učitelji mogu nadgledati aktivnosti učenika i njihov napredak bez da su aktivno uključeni u samu igru, a učenici se mogu povezivati s drugim učenicima širom svijeta i zajedno s njima učiti kroz istraživanje Minecraft svijeta.

Inače, Minecraft Education Edition je kreirana na temelju povratne informacije od više od 50.000 učenika i učitelja širom svijeta, a danas se već koristi u više od 10.000 učionica širom svijeta za učenje povijesti, fizike, znanosti, poezije i brojnih drugih predmeta. Ova inačica pruža razne mogućnosti učenja kroz igru, pa se tako u zasebnu igru može uključiti cijeli razred ili se pak pojedinci mogu povezati s nekim na udaljenoj lokaciji. Učitelji mogu sudjelovati u igri ili biti nadglednici te tako davati upute i ubacivati u igru web linkove s dodatnim informacijama. Učenici s druge strane mogu dokumentirati svoj rad, putem screenshotova i dokumenata u koje upisuju napredak.

Više informacija možete saznati na  education.minecraft.net, te na Minecraft Mentors od kuda je moguće povezavanje s edukatorima koji već imaju iskustva s Minecraft Education Edition.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Google Play Music se gasi u septembru

U zadnje vreme sve više se priča o gašenju aplikacije Google Play Music,po nekim najavama …