1 lipnja, 2023 12:12 am

Microsoft Lumia 550 prva s Windows 10 Mobile OS-om

Autor: Nino Krstačić

m2

Microsoft je odlučio napokon tržištu predstaviti pametni telefon pokretan Windows 10 Mobile mobilnom platformom. Riječ je o modelu Lumia 550. Pripadajući uređaj dolazi s 4,7“ (720p-HD) AMOLED zaslonom. Interna memorija biti će pri kapacitetu od 8GB dok će ona radna raspolagati s 1GB.

Naravno pripadajuća Microsoft Lumia 550 dolazit će s microSD utorom memorijske kartice, za sada nedefiniranog kapaciteta. Qualcomm Snapdragon 210 kao i četvero-jezgrenim 1.1GHz Cortex A-7 procesor voditi će brigu fluidnosti rada uređaja. Naravno ne trebamo od ovog „mališana“ očekivati izvođenje sada nekih super atraktivnih aplikacija i značajki, no za vršenje normalne komunikacije te korištenje, Microsoft Lumia 550 će svakako poslužiti svrsi.

Snapdragon 210 u stanju je koristit i LTE značajku povezivanja na Internet (CAT 4), stoga će Microsoft Lumia 550 posjedovati navedeni način povezivanja na Internet pri deklariranim brzinama od 170Mbps za download odnosno 50Mbps za upload. Primarna kamera imati će leću od 5MP, dok ona sekundarna 2MP. Kapacitet baterije vezuje se uz 1950Mah, no za sada nije navedeno i ime odnosno vrsta baterija koja će biti ugrađena.

Microsoft Lumia 550 dolazit će s četiri različite boje: Bijela, Crvena, Plava te Crna. Datum puštanja u prodaju kao i cijena još uvijek nije precizirana.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Realme predstavio najbrži punjač na svetu

Proizvođač mobilnih uređaja Realme  predstavio je novi flegšip telefon, pod nazivom GT Neo5, koji odlikuje …