27 studenoga, 2022 5:42 pm

Microsoft Edge browser dolazi na Android i iOS

Nakon prodora odnosno najezde mnogih browsera koji su svoje početke započeli kao desktop inačice a kasnije se preselili na mobilno i jedan vrlo poznati browser ide tim tokom. Riječ je o Microsoftovom Edge browseru. Naime od sada je on dostupan kroz Insider Program za testiranje a bit će dostupan za Android kao i za iOS operativni sustav. Premda za sada nije poznato mnogo detalja kažimo kako će se Edge moći pohvaliti HTML 5 načinom korištenja pri otvaranju kompatibilnih web stranica tj, sadržaja. Ipak za sada Edge neće pružati mogućnost sinkronizaciju kartica kao što to pružaju konkurenti.

No pružit će potpunu sinkronizaciju sadržaja s Edge browsera na desktop ili prijenosnom računalu. Da ne bi sve ostalo na riječima, tko želi može se pridružiti Insider Programu (link) te zaista vidjeti što to Edge donosi za iOS te Android mobilnu platformu. Dok se mi ostali možemo samo nadati kako će uskoro i biti dostupan za ostale korisnike tj, izaći iz svoje beta inačice.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Dugo očekivani Reboot Gaming

Marina Barić Vikend pred nama donosi dugoočekivani gejmerski festival – Reboot Gaming Weekend powered by …