srpanj 15, 2020 2:02 pm

Mastercardov Masterpass pojednostavljuje svakodnevna plaćanja

Masterpass Contactless at Cafe

Kao važnu prekretnicu u industriji, Mastercard je predstavio temelj budućnosti trgovine u obliku svoje globalne usluge digitalnog plaćanja Masterpass. Ova poboljšano rješenje omogućava korisnicima da se oslone isključivo na svoju banku kako bi ostvarili brza, jednostavna i sigurna digitalna plaćanja – koristeći različite uređaje i kanale – kupujući online, iz aplikacije ili u trgovini i to beskontaktno. Mastercard je prva mreža koja donosi svekanalnu, u potpunosti digitalnu uslugu plaćanja za potrošače, izdavatelje i trgovce koristeći najnaprednije metode sigurnosti plaćanja dostupne danas.

Masterpass Pay At Table AppBilo da je riječ o kupovini karte za vlak s mobilnog uređaja, podjeli i plaćanju računa u restoranu, kupnji namirnica prislanjanjem telefona u trgovini ili rezervaciji leta online, Masterpass pojednostavljuje postupak naplate.

Masterpass je trenutno dostupan kod stotina tisuća trgovaca kao što su Masabi, Office Depot ili ParkMobile i to online ili putem aplikacije. Odsad će korisnici moći koristiti Masterpass na više od pet milijuna prodajnih mjesta u 77 zemalja koja prihvaćaju beskontaktna plaćanja, uključujući BJ’s Wholesale Club. Beskontaktne mogućnosti najprije će biti dostupne vlasnicima Android uređaja u SAD-u.

Trgovci koji će implementirati Masterpass u sljedećih nekoliko mjeseci su Saks.com, Lord and Taylor.com te The Cheesecake Factory putem aplikacije.

Putem banke ili izdavatelja po izboru

Masterpass na jedinstven način omogućava partnerima-izdavateljima da pruže rješenje za u potpunosti digitalno plaćanje koje je brendirano na banku. Kako se usluga bude uvodila na globalnoj razini, više od 80 milijuna računa bit će automatski podržano putem partnera-izdavatelja. Poboljšana funkcionalnost digitalnog plaćanja pomaže izdavateljima da integracijom funkcije digitalnog plaćanja ili novih usluga poput upozorenja o kupnji ili plaćanje bodovima diferenciraju postojeće proizvode kao što su mobilne bankarske aplikacije.

Inicijalni partneri koji podržavaju unaprijeđeno Masterpass iskustvo su: Ally Bank, Associated, Bank of America, Bank of the West, BMO Harris Bank, Capital One, Central Bank, Citi, Fifth Third Bank, First Hawaiian Bank, First Tech Federal Credit Union, Key Bank, People’s United Bank, Security Services Federal Credit Union, SunTrust i Virginia Credit Union. Raslojavanjem usluga, uključujući tokenizaciju s identifikacijom i verifikacijom korisnika kartice od strane banke, Masterpass koristi danas najnaprednije sigurnosne metode kako bi se korisnici zaštitili od prevare.

Uvođenje rješenja koje omogućava Masterpass započet će kod izdavatelja u Americi i to krajem ovog mjeseca. Uslijedit će Europa, Bliski istok i Afrika gdje će konvergentno Masterpass rješenje biti dostupno krajem 2016. godine. Dodatno uvođenje unaprijeđene usluge Masterpass nastavit će se kroz 2016. i 2017 i to u Sjevernoj Americi, Europi, Latinskoj Americi i Karibima, Bliskom istoku i Africi te azijsko-pacifičkim zemljama.

Uredila: Marina Barić

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Bitkoin ispao iz top 10 najjačih kripto valuta

Prema listi koji su objavili kineski stručnjaci Bitkoin se našao na 12. mestu na spisku …