23 siječnja, 2022 3:20 am

MasterCard® omogućava prvu trgovačku aplikaciju za humanoidnog robota „Pepper“ Softbank Roboticsa

 Pepper_MasterCard_1

Pilot-projekt primjene Peppera u restoranima Pizza Hut u Aziji pruža niz novih iskustava korisnicima

 MasterCard je predstavio prvu trgovačku aplikaciju za humanoidnog robota Peppera kojeg je razvio Softbank Robotics. Ovu aplikaciju pokreće MasterPass, usluga za globalno digitalno plaćanje kompanije MasterCard, koja povezuje potrošače s trgovcima i zaslužna je za brza, jednostavna i sigurna digitalna plaćanja preko različitih kanala i uređaja. Restorani Pizza Hut u Aziji bit će partner kompaniji MasterCard prilikom lansiranja ove inovativne interakcije potrošača s robotom Pepper.

Pepper_MasterCard_2Kao prvi veliki korak naprijed koji donosi iskustvo tzv. razgovorne trgovine trgovcima i potrošačima, nova aplikacija proširuje sposobnost robota da integrira službu za korisnike, pristup informacijama i prodaju u besprijekorno i dosljedno korisničko iskustvo. Unutar pilot-projekta u restoranima Pizza Hut u Aziji Pepper će uzimati narudžbe te se personalizirano obraćati potrošačima kako bi se poboljšala usluga na prodajnom mjestu do kraja 2016. godine.

Potrošači očekuju personalizirane usluge, prilagođene ponude te jednostavan proces u trgovini i pri kupnji online“, rekao je Tobias Puehse, potpredsjednik za upravljanje inovacijama u MasterCard Labs Asia Pacific. „Kombiniranjem inteligencije Peppera te iskustva sigurnog digitalnog plaćanja putem MasterPassa, korisnicima pružamo personaliziranije i bolje iskustvo kupnje koje nadmašuje današnje samposlužne aparate i kioske.

Pepper_MasterCard_3Korisnici jednostavno trebaju pozdraviti Peppera i upariti svoj MasterPass račun dodirom ikone Pepper u sklopu novčanika ili skeniranjem QR koda na tabletu koji drži robot. Nakon uparivanja s MasterPassom, Pepper će korisniku moći pružiti personalizirane preporuke i ponude, dodatne podatke o proizvodima i pomoći u procesu naplate. Pepper će moći inicirati, odobriti i izvršiti transakciju povezivanjem s MasterPassom preko Wi-Fi veze i cijela se transakcija provodi u okviru digitalnog novčanika.

Sa zadovoljstvom izražavamo dobrodošlicu Pepperu u obitelj Pizza Hut“, rekao je Vipul Chawla, glavni direktor Pizza Hut Restaurants Asia. „Osnova naše digitalne transformacije je da kupcima pojednostavimo uključivanje, povezivanje i obavljanje transakcija u Pizza Hutu. Sad kad Pepper može primati narudžbe i provoditi plaćanje, korisnici u našim restoranima mogu očekivati personalizirano naručivanje, smanjeno vrijeme čekanja, zabavu i besprijekorno korisničko iskustvo.

Aplikaciju je stvorio tim MasterCard Labsa iz Singapura, jednog od osam centara za istraživanje i razvoj kompanije MasterCard diljem svijeta. Aplikacija Pepper dodatan je element MasterCard programa koji donose plaćanja na bilo koji gadget, dodatak ili nosivi uređaj – od fitness narukvica do hladnjaka, a sada i robota. Integracija s Pepperom ima potencijal stvaranja novih prilika u svijetu maloprodaje, kao što su personalizirana kupnja, checkout na prodajnom mjestu i mogućnost kupnje u trgovini uz dostavu na željenu adresu. Jednake mogućnosti primjenjive su i u hotelima, bankama, zračnim lukama i drugim uslužnim industrijama.

Pepper_MasterCard_4

Pripremila: Marina Barić

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Posjetite XPG i ADATA-u na sajmu CES 2022

Andrija Jovićević XPG će na događanju CES 2022 pokazati najnoviju širinu i dubinu svog portfelja …