19 svibnja, 2022 6:29 pm

MALI PAKET VELIKOG ZADOVOLJSTVA

PANASONIC  SC-TMAX5

AUTOR: DARKO  BRLEČIĆ

PROIZVOĐAČ: PANASONIC

MODEL: SC-TMAX5

Zadnjih godinu dana prilično je velika navala na zvučnike s bežičnim povezivanjem. Od malih prijenosnih pa sve do velikih sa snažnom prezentacijom, širok je cjenovni dijapazon. Zapravo, da budem iskren prosječnom potrošaču se teško  odlučiti. U tu igru s bežičnim zvučnicima se uključio Panasonic, tako što je proširio svoj proizvodni portfelj.

Dizajn

SC-TMAX5 dolazi u kućištu sazdanom od tvrde plastike i gumenog pokrova. Visina je 47cm, dubina 24cm a širina 25cm. Dostatno za smještaj u manje prostorije. Prednjom plohom dominira aluminijska mreža iza koje se nalaze tri zvučničke jedinice: bas/srednjetonska od 16cm na sredini, jedna visokotonska od 5cm na vrhu i jedna visokotonska od 5cm pri dnu kabineta. Ugrađeno stereo  digitalno pojačalo snage od 75 watta po kanalnu optimizirano je za rad na velikim glasnoćama bez mogućnosti izobličenja zvuka. Ovo potonje je dobar znak koji govori o otklonu od uobičajenih treštavih boombox zvučničkih dizajna.

Opremljenost

Za razliku od konkurencije ovaj samostojeći bežični zvučnik ne posjeduje CD/DVD reproduktor niti FM/DBA radijski prijemnik, nego samo USB/AUX poveznicu i Bluetooth konekciju za spajanje s modernim pametnim napravama. Posebno bih naglasio dvije iznimne mogućnosti: prva se odnosi na microUSB utor koji se nalazi na stražnjoj strani zvučnika čija je namjena napajanje preko prijenosne baterije (powerbank), druga također bitna mogućnost je bežično punjenje mobitela koje se vrši na pokrovu zvučnika.

Performanse

Imajući u vidu da moderna populacija traži glasan, jasan i moćan zvuk, Panasonic je u ovom proizvodu objedinio svoje tehnološke stečevine zajedno s lakom uporabljivošću. Za razliku od prošlogodišnjih modela, ovaj zvučnik je lako prenosiv,  ne zauzima puno prostora, te se može postaviti u vertikalnu i vodoravnu poziciju. Sve ovisi o ludosti zabave !

Reprodukcija zvučnog zapisa s  mobilnog telefona je besprijekorna, naravno koliko to snimka i sam mobitel dozvoljavaju. Za testni predložak mi je poslužio live album grupe TOTO – 40 Tours Around The Sun. Na toj live snimci ima svega: od bubnjeva, udaraljki, bass gitare, klavijatura, sintesajzera, raznolikih muških glasova. Uglavnom može se osjetiti moćan bass, visoka razina dinamike kao i visoka razina glasnoće bez popratnih izobličenja. Neki proizvođači vrlo često implementiraju razne EQ opcije za dobivanje punokrvnog i moćnog zvuka. Ovdje je zvuk moćan i upečatljiv bez dodatnih opcija. Efekt u obliku svjetlosnog prstena oko bass/srednjetonskog zvučnika samo pojačava ukupan dojam dobre zabave.

Tehničke specifikacije

Vrsta: Sustav bežičnih zvučnika

Snaga: 2×75 watta

Zvučnički sustav: Dvostazni

USB: 1x reprodukcija

USB Micro-B:Da (vanjsko napajanje 5V/2A)

Audio ulaz: 1Xrca (3.5mm)

Bluetooth: Da

Qi punjač: Da

Prosječna maloprodajna cijena:  1.350 kn

 

Panasonic Hrvatska

Brune Bušića 27
10020 Zagreb

Ukupan dojam

Zvučnik SC-TMAX5 je proizvod koji bez problema može uzdrmati tržište prenosnih bežičnih zvučnika. Za cijenu od 1350 kuna dobiva se dinamičan i moćan zvuk u svakom pogledu, kvalitetna fizička izrada, nemale dimenzije, mogućnost spajanja na prenosne baterije kao   i mogućnost bežičnog punjenja mobilnih uređaja. To je mnogo više nego što može jedan Sony XB32/XB33 Extra Bass model. Uglavnom topla preporuka..

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

ProMedia Heritage“ 2.1 Set

Piše: Darko Brlečić Klipsch polu- aktivni sub/sat sustav ProMedia Heritage 2.1 set tradicionalnog američkog proizvođača …