28 listopada, 2021 12:44 am

Magic Leap One konačno je otkrio Magic Leap One

Magic Leap konačno je otkrio Magic Leap One, svoje prve potrošački orijentirane povećane naočale u stvarnosti, namijenjene za puštanje u javnost 2018. godine. Nakon godina hiper-a s vrlo malim znakom proizvoda koji odgovara, čini se da je tvrtka spremna osloboditi svoju AR tehnologiju  svijetu.

Slično u principu Microsoftovim HoloLensovim, Magic Leap One nosie se oko glave i preko očiju, ali izgledaju više kao par skijaških naočala od VR ili mješovitih slušalica koje smo već vidjeli. Dostava s ručnim kontrolerom pokazivača, jedinica radi neovisno o igračkoj konzoli ili telefonu, umjesto dijeljenja obradnih zadataka između računala ugrađenog u zaštitne naočale i zasebne jedinice za obradu koja se nalazi u boksu koja se može nositi na pojasu ili u ramena.

Taj rekord je rekao da ima moć u odnosu na MacBook Pro ili gaming laptop, s naglavnim slušalicama pratiti “više načina unosa, uključujući glas, gestu, pozu glave  i praćenje oka”, kroz manje moćni onboard čipset.

Drugdje Magic Leap One također ima četiri ugrađena mikrofona za upravljanje glasom, ugrađene zvučnike i šest vanjskih kamera.

Rolling Stone su pozvani da isprobaju neke demo ove tehnologije, i impresionirali su se. Iako su glasine o Magic Leapu ukazale na problematičan razvoj, s tehnologijom koja se pokazala teškim smanjivanjem na potrošački proizvod, Rolling Stone je iskusio “bez mucanja ili usporavanja” koji rade s novim proizvodom. Sami demo zvuče impresivno, s likovima koji mogu održavati kontakt s očima s igračem u igrama i virtualnim stripovima dovoljno čitljivima da super plutaju ispred korisnika Magic Leap One.

Udobnost je također prioritet – dok je vidno polje za viziju još uvijek ispod onog ljudskog oka, za njega se kaže da je bolji od HoloLens-a, dok će biti dostupne više veličina naočala, uključujući prilagođene umetke za različite nosove , veličine čela .

Nisu postavljeni detalji o cijenama ili točno datum izlaska na tržište, što može izazvati zabrinutost onima koji su već dugi niz godina promatrali kako tvrtka raste iz sjene. Međutim, ovaj prvi pogled na hardveru izgleda pozitivno, možda ukazujući na neko stvarno natjecanje sa Microsoft HoloLens i Appleov ARKit sljedeće godine.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Samsung sa najnovijim modelom Galaxy A52s 5G 

Andrija Jovićević Tvrtka Samsung Electronics nedavno je predstavila najnoviji Samsung Galaxy A52s 5G pametni telefon. …