ožujak 29, 2020 1:43 am

Libanski kanali napuštaju NileSat (7°W)

Satelitski operater Arabsat Badr 4 (26°E) pokrenuo je komercijalnu ofanzivu, predstavljajući atraktivne ponude za libanske TV kanale, što je ohrabrilo većinu njih da napuste egipatski satelit NileSat 201 (7°W).Početak 2020. godine krenuo loše za egipatskog satelitskog operatera Nilesat, jer je izgubio gotovo sve vodeće TV kanale iz Libana: One TV HD, NBN HD, LBC Int. HD, MTV Lebanon HD, Tele Leban HD i New TV . Libanski kanali pojavili su se na satelitu Bard 4 (26 ° E) na fr 11.977/ V,SR 27500,FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK (MPEG-4).

Do sada su Libanci gledali većinu satelitskih kanala preko egipatskog satelita NileSat,od sada će antene morati okrenuti na Badr na 26 °E.Odluka je donesena nakon što je kompanija Saudi Arabsat libanskim kanalima predstavila atraktivnu ponudu, nazvavši je “razumnom” s obzirom na ozbiljnu ekonomsku krizu u Libanu, a istovremeno je odobrila besplatno emitovanje u prvom periodu.Poznato je da emitovanje preko egipatskog satelita nije najjeftinije, a libanski medijski zvaničnici našli su priliku da se oslobode dodatnih naknada.Tako je Nilesat doživeo neuspeh na tržištu MENA.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Olimpijske igre odgođene za 2021

Andrija Jovićević Olimpijske igre ipak odgođene za 2021. Jedino o sportu šro se pričalo zadnjih …