1 prosinca, 2023 11:32 pm

LG SIGNATURE OLED M

LG Electronics (LG) predstavlja svoj 97-inčni LG SIGNATURE OLED M (model M3), prvi televizor na svijetu iz segmenta potrošačke elektronike s tehnologijom Zero Connect1, bežičnim rješenjem koje može prenositi video i audio u stvarnom vremenu do 4K 120 Hz. Revolucionarni novi OLED TV M3 pruža vrhunsku kvalitetu slike i zvuka, kao i veću fleksibilnost kod instalacije i povezivanja. Zapanjujuće postignuće tehnologije i dizajna, LG-ev bežični 4K OLED dobitnik je nagrade CES Innovation Award 2023 u dvjema kategorijama.

Piše: Darko Brlečić

Za razliku od standardnih televizora, kojima su svi ulazni priključci za spajanje vanjskih uređaja smješteni sa strane ili straga, M3 dolazi sa zasebnom kutijom Zero Connect koja bežično šalje video i audio signale na LG-ev ekran od 97 inča. Budući da se može postaviti dalje od televizora, kutija Zero Connect pomaže u stvaranju urednijeg okruženja za gledanje bez ometanja i daje veću slobodu u uređenju prostora. Kutija dolazi s više priključaka za uobičajene HDMI uređaje, kao što su kabelski/satelitski set-top box uređaji i igraće konzole, a također se može bežično povezati s kompatibilnim soundbarovima za bogatiji, snažniji zvuk. Osim što nude više slobode pri uređenju prostora, M3 i njegova kutija Zero Connect korisnicima omogućuju jednostavnu instalaciju novog LG OLED TV-a bez nereda koji stvaraju kablovi. Elegantni minimalizam 97-inčnog TV-a s konceptom One Wall Design tako pruža još fascinantnije iskustvo gledanja.

LG-evo bežično rješenje koristi najsuvremenije tehnologije za pružanje pouzdanog video i audio prijenosa na samoosvjetljujući OLED zaslon M3, omogućujući korisnicima uživanje u 4K 120Hz sadržaju te čistom, oštrom zvuku bez prekida ili smanjenja kvalitete. Kako bi osigurao besprijekoran i jasan bežični prijenos od kutije do TV-a, LG je razvio algoritam koji trenutno identificira optimalni put prijenosa. Naime, algoritam pomaže minimizirati pogreške ili smetnje u prijenosu jer može prepoznati promjene u neposrednoj okolini, poput kretanja ljudi ili kućnih ljubimaca u prostoriji, te u skladu s tim mijenjati putanje. Dodatno, za maksimalnu jačinu signala, antena kutije može se lako rotirati i/ili naginjati kako bi se poravnala s TV-om. Za maksimalnu iskoristivost, kutija Zero Connect ima omogućeno prepoznavanje glasa, što znači da korisnici mogu uključiti i upravljati M3 i povezanim uređajima izgovaranjem jednostavnih naredbi.

Unatoč impozantnoj veličini zaslona, ​​M3 se sasvim uklapa u interijer zahvaljujući One Wall Designu. Televizor i integrirani nosač postavljeni su u ravnini sa zidom bez vidljivog razmaka kao u umjetničkoj galeriji što dodatno ističe izvanrednu kvalitetu samoosvjetljujućeg prikaza.

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

LG Electronics ove godine očekuje manju isporuku OLED TV-a

LG Electronics priopćio je kako očekuje isporuku manje OLED televizora ove godine u usporedbi s …

Odgovori