ožujak 29, 2020 6:53 am

LG i SES predstavljaju mogućnosti tehnologije 4K High Frame Rate na konferenciji SES Industry Days

Nova generacija Ultra HD  značajki prenosit će se uživo na LG-evom OLED televizoru putem satelita ASTRA

 SES i LG Electronics (LG) predstavljaju najsuvremeniju 4K High Frame Rate (HFR) tehnologiju emitiranja preko OLED TV-u na 10. konferenciji SES Industry Days u Luxemburgu koja se održava do 17. svibnja. 4K High Frame Rate (HFR) sadržaj emitirat će se live prijenosom preko satelita ASTRA na 19,2 stupnja istočno i bit će prikazan na LG-evom OLED televizoru koristeći prototip softvera HFR. Ova demonstracija će posjetiteljima pružiti priliku da dožive značajno poboljšanu kvalitetu slike nove generacije 4K HFR sadržaja za emitiranje.

High Frame Rate (HFR) je nova tehnologija emitiranja koja poboljšava kvalitetu 4K Ultra HD slike tako što povećava broj sličica u sekundi  (FPS) do maksimalnih 120,  što je više nego dvostruko od sadašnjih, uobičajenih 50. Povećanje broja sličica u sekundi posebno je korisno za emitiranje brzih akcijskih scena, poput  sportskog sadržaja, jer se eliminira degradacija slike (poput podrhtavanja ili  zamagljivanja uzrokovanog brzim pokretima) koje se pojavljuje na uobičajenim televizorima.

Osim proizvođača zaslona, globalne televizijske kuće i pružatelji sadržaja pripremaju se i za pokretanje druge faze Ultra HD-a koristeći specifikaciju DVB UHD-1 Phase 2 koja uključuje 4K HFR tehnologiju. Standard UHD-1 Phase 2 integrira i druge najsuvremenije tehnologije kao što su High Dynamic Range (HDR) i Next-generation Audio (NGR).

Jako smo uzbuđeni što možemo pokazati koliko je LG-ev OLED televizor učinkovit kao platforma za 4K HFR i ostale sadržaje visoke kvalitete“, rekao je Sam Kim, stariji potpredsjednik i voditelj planiranja TV proizvoda u tvrtki LG Electronics Home Entertainment. „LG  je predan da potrošačima širom svijeta ponudi najnovije tehnologije u proizvodnji televizora, a HFR tehnologiju na OLED televizorima jednostavno se mora doživjeti da biste povjerovali da je stvarna. Gledanje 4K HFR sadržaja na OLED televizoru koji se prenosi u stvarnom vremenu putem satelita ASTRA, izvrstan je primjer pomicanja granica današnjih TV tehnologija“.

Tvrtka SES konstantno potiče razvoj Ultra HD-a i događaji poput konferencije Industry Days izvrsna su platforma za predstavljanje novih dosega u TV tehnologiji“, rekao je Thomas Werde, potpredsjednik za nove tehnologije i standarde u tvrtki SES. „HFR će biti važan korak prema daljnjem poboljšanju kvalitete Ultra HD satelitskog prijenosa, posebno za sportske i reality emisije. Naše kontinuirano partnerstvo s kompanijom LG Electronics važno je u postavljanju standarda emitiranja u budućnosti, kao što je važno i za budućnost televizijske tehnologije. Drago nam je što radimo s tvrtkom LG Electronics na tako značajnoj prekretnici u tehnologiji.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Olimpijske igre odgođene za 2021

Andrija Jovićević Olimpijske igre ipak odgođene za 2021. Jedino o sportu šro se pričalo zadnjih …