27 svibnja, 2022 2:40 am

LG i Qualcomm zajedno razvijaju nova rješenja za povezane automobile

Tvrtke će surađivati na razvoju tehnologija 5G i C-V2X

LG Electronics (LG) je najavio da se udružuje s tvrtkom Qualcomm kako bi zajedničkim snagama razvili niz rješenja za povezane automobile nove generacije. Tvrtke će osnovati i zajednički istraživački centar u Južnoj Koreji kako bi razvili mobilnu mrežu 5G za vozila i tehnologiju C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything) koje su bitne za uspjeh nove generacije autonomnih vozila.

Kao lideri u mobilnim inovacijama već nekoliko desetljeća tvrtke LG i Qualcomm svojim velikim iskustvom u istraživanju i razvoju obogaćuju zajedničko partnerstvo – uključujući i znanje o mobilnoj tehnologiji 5G. Tehnologija 5G od vitalnog je značaja za potpunu implementaciju platforme za povezane automobile. S brzinama koje su do pet puta brže i s 10 puta nižom latencijom od najbrže LTE tehnologije, mobilnom mrežom 5G moći će se prenositi podaci brzinama koje su potrebne za situacije tijekom vožnje.

Tehnologija C-V2X koja je uključena u organizaciju 3GPP (Third Generation Partnership Project) Release 14 pruža dvostruko duže vrijeme rada po nižoj cijeni od standarda DSRC (Dedicated Short Range Communications) preko postojećih mobilnih komunikacijskih mreža. U dijelovima Europe i Azije već se provode terenski testovi i standardizacijske aktivnosti, s tim da će do 2020. biti uspostavljena rollout faza projekta. LG Electronics je pionir u inovacijama tehnologije V2X i vodeća tvrtka na brzorastućem telematskom tržištu od 2013. godine.

 

Suradnja će se odvijati u znanstvenom parku LG Electronicsa u Seulu, a dvije kompanije odmah počinju raditi na istraživanju i razvoju novih tehnologija.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

SVS proširuje svoj kabelski program s XLR i Optički kabelom

Piše: Darko Brlečić Balansirani XLR kabeli su kabeli koji se koriste u profesionalnoj i studijskoj …