svibanj 23, 2018 5:23 am
Početna / IT news / LG Q6 donosi FullVision zaslon u novu liniju pametnih telefona

LG Q6 donosi FullVision zaslon u novu liniju pametnih telefona

 

LG (Electronics) danas je objavio da će LG Q6, pripadnik nove serije Q, biti prvi pametni telefon koji nudi FullVision zaslon nakon modela LG G6. Serija Q posjeduje mnoge popularne značajke LG-evih premium mobilnih uređaja po povoljnijoj cijeni.

LG-eva Q serija najnovija je linija vrhunskih pametnih telefona srednje kategorije koji se mogu pohvaliti ključnim značajkama LG-evih premium telefona po izuzetno povoljnoj cijeni. Kao prvi najavljeni model u seriji, LG Q6 ima neka od najpoželjnijih inovativnih rješenja LG-evog premium modela G6 te elegantno kućište s FullVision zaslonom s minimalnim okvirom. Obitelj Q6 čine modeli – Q6+, Q6 i Q6α, a tri inačice namijenjene su raznim korisničkim skupinama s obzirom na kapacitet memorije i pohranu podataka. Tako Q6+ dolazi s 4 GB RAM-a i 64 GB ROM-a, osnovni Q6 donosi 3 GB RAM-a i 32 GB prostora za pohranu, a najpovoljniji Q6α dolazi s 2 GB RAM-a i 16 GB ROM-a.

U vrijeme kada su okviri minimalne debljine trend kod premium telefona, Q6 je prvi pametni telefon u srednjoj cjenovnoj kategoriji koji donosi tu značajku velikom broju potrošača. Jedinstveni 5,5-inčni FHD+ FullVision zaslon s omjerom stranica 18:9 omogućuje multitasking te još bolje iskustvo prilikom pregledavanja videozapisa i igranja videoigara. Kućište s okvirima minimalne debljine dizajnirano je kako bi se maksimalno povećala veličina zaslona, ​​a istodobno spriječilo slučajno dodirivanje zaslona pri držanju.

LG Q6 privlači dobrim, minimalističkim i elegantnim dizajnom. Nema neprivlačnu izbočinu zbog kamere, a obilježavaju ga atraktivne zakrivljene linije i zaobljeni kutovi kućišta i zaslona. Smješten u elegantnom metalnom okviru, Q6 je ujedno lagan i čvrst, što osigurava njegovu izdržljivost pri svakodnevnom korištenju.

Ne samo da Q6 dobro izgleda, već je i njegovo korištenje izrazito jednostavno. Zahvaljujući istraživanju ergonomije tijekom razvoja LG G6, Q6 je jednako udoban za držanje i praktičan za uporabu jednom rukom. LG Q6 također donosi značajku Face Recognition za prepoznavanja lica vlasnika telefona koja omogućava brže otključavanje zaslona i ne uzrokuje poteškoće kao što je slučaj kod nekih drugih sličnih tehnologija prepoznavanja lica.

Kao što se i očekivalo, LG Q6 donosi već tradicionalnu LG-evu izvrsnost na polju optike. Tako ima i širokokutnu selfie kameru s kutom snimanja od 100 stupnjeva koja omogućuje ljubiteljima selfieja da bez ikakvog napora u kadar uključe veliki broj prijatelja i članova obitelji. Poboljšan LG-ev UX 6.0 u potpunosti koristi prednosti omjera stranica FullVision zaslona od 18:9. Značajka Square Camera olakšava dijeljenje kvadratnih fotografija na društvenim mrežama ili stvaranje fotokolaža od više kvadratnih slika.

LG Q6 je i vrlo izdržljiv. Metalni okvir izrađen je od iznimno jakog aluminija 7000, jedne od najizdržljivijih dostupnih aluminijevih legura koja se redovito koristi u različitim industrijama poput zrakoplovstva. Uređaj je podvrgnut LG-evom zahtjevnom režimu od preko 20 testova baterije koji uključuje testiranje na toplinu, probijanje, udarce te uvjete strože od onih propisanih međunarodnim protokolima testiranja.

Prodaja LG-a Q6 krenut će na ključnim tržištima u Aziji od sljedećeg mjeseca, nakon čega će biti dostupan i u Europi, Latinskoj Americi te Sjevernoj Americi.

Glavne specifikacije: *
o   Čipset: Qualcomm® Snapdragon™ 435 Mobile Platform
o   Zaslon: 5.5-inčni 18:9 FHD+ FullVision (2160 x 1080 / 442ppi)
— Memorija:
o    Q6+: 4GB RAM / 64GB ROM
o    Q6: 3GB RAM / 32GB ROM
o    Q6α: 2GB RAM / 16GB ROM
—o    Kamera: Stražnja kamera od 13 MP sa standardnim kutom / Prednja širokokutna kamera od 5MP
—o   Baterija: 3,000mAh (ugrađena)
o    Operacijski sustav: Android 7.1.1 Nougat
o    Dimenzije: 142.5 x 69.3 x 8.1 mm
—o    Težina: 149 g
o    Mreža: LTE / 3G / 2G
—o    Povezivost: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 / NFC / USB Type-B 2.0
—   Boje:
o    Q6+: Astro Black / Ice Platinum / Marine Blue
o    Q6: Astro Black / Ice Platinum / Mystic White / Terra Gold
o    Q6α: Astro Black / Ice Platinum / Terra Gold

—   Ostalo: Prepoznavanje lica / Google Assistant / Square Camera / Steady Record / FM Radio

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

41. međunarodni ICT skup MIPRO 2018

Epicentar ICT zbivanja na Kvarneru    Od 21. do 25. svibnja ICT stručnjaci, poslovni ljudi, …

Centar za postavke privatnosti

Zatvorite svoj račun?

Vaš će račun biti zatvoren i svi će se podaci trajno izbrisati i ne mogu se vratiti. Jesi li siguran?