23 siječnja, 2022 4:23 am

LG proširuje mogućnosti ekosustava „internet stvari“ u suradnji s Amazonom

LG Smart Home Solution 2

Partnerstva ključna za LG-evu strategiju Smart Home

Na sajmu IFA 2016 u Berlinu LG Electronics (LG) predstavlja prošireni ekosustav za pametne domove u suradnji s kompanijom Amazon, najvećom svjetskom internetskom trgovinom. Strategijama Open Partnership, Open Platform i Open Connectivity u rastućem području interneta stvari (Internet of Things – IoT) LG predstavlja pametnu tehnologiju koja aktivno bilježi obrasce korištenja i korisnicima daje optimalna rješenja prilagođena njihovim životnim navikama.

Kao primjer pametne tehnologije, LG će na sajmu IFA pokazati hladnjak Smart InstaView Door-in-Door™ s ugrađenim 29-inčnim prozirnim LCD zaslonom osjetljivim na dodir. Ovaj hladnjak pokreće Intel Compute Stick s procesorom Intel Atom™, a zaslon se može koristiti kao monitor i kao prozor za pogled unutar hladnjaka bez otvaranja pomoću funkcije Knock-On koja ga čini zaslon prozirnim nakon dvaju kucanja. Ovaj hladnjak ima mogućnost pokretanja različitih korisnih aplikacija za recepte, slušanje glazbe, gledanje videozapisa i online kupnju.

LG u Berlinu predstavlja i pametni hladnjak LG SIGNATURE koji se prilagođava korisnicima i njihovim različitim navikama bilježenjem obrazaca korištenja i okruženja sa svojom naprednom tehnologijom senzora za vrata, vlagu te vanjsku i unutarnju temperaturu. Senzor za temperaturu može detektirati toplu ili vruću hranu unutar hladnjaka te prema tome prilagoditi hlađenje koje je za 30 posto brže nego kod uobičajenih hladnjaka[1]. Hladnjak LG SIGNATURE ima širokokutnu 2-megapikselnu panoramsku kameru u unutrašnjosti kojom korisnici mogu provjeriti sadržaj hladnjaka iz svih kutova preko pametnih telefona u bilo kojem trenutku.

LG na sajmu IFA 2016 predstavlja mnoštvo IoT dodataka uključujući SmartThinQ Lightbulb, SmartThinQ Plug i SmartThinQ Motion Sensor koji rade neprimjetno s LG-evim SmartThinQ Hubom i senzorima.

[1] U usporedbi s LG-evim uobičajenim modelima hladnjaka French door.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Samsung na CES 2022 sajmu predstavio

  Marina Barić Najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora Tvrtka Samsung Electronics …