3 prosinca, 2022 7:33 am

LG OLED FLEX LX3

LG Electronics (LG) predstavlja LG OLED Flex (model LX3), inovativni novi televizor s prvim savitljivim 42-inčnim OLED zaslonom na svijetu. Savršen je za uranjajuće igranje videoigara na konzolama, računalu ili cloudu, kao i za uživanje u televizijskim i streaming sadržajima te donosi potpuno novu eru prilagodljivosti zaslona. Izvanredan zaslon LX3 može biti potpuno ravan ili spektakularno zakrivljen (900R)1, a izbor od 20 razina zakrivljenosti omogućava istinski personalizirano iskustvo gledanja.

Piše: Darko Brlečić

Revolucionaran oblik LG OLED Flexa omogućava LG-eva samoosvjetljujuća OLED tehnologija bez pozadinskog osvjetljenja. Bilo da je ravan ili zakrivljen, LG OLED LX3 s evo tehnologijom pruža istu iznimnu kvalitetu slike i performanse zbog kojih je LG OLED izbor zahtjevnih potrošača diljem svijeta. Pružajući beskonačan kontrast, duboku crnu, vrlo precizne boje (certificirana 100-postotna vjernost boja)2,  munjevito vrijeme odziva od 0,1 ms i nisko ulazno kašnjenje, LG OLED Flex omogućit će korisnicima da se osjećaju kao da su dio akcije na zaslonu.

Uz realističnu kvalitetu slike, α (Alpha) 9 Gen 5 inteligentni procesor i jedinstvene algoritme slike, LG OLED Flex pruža izvanrednu udobnost za oči što dokazuju višestruki certifikati koji potvrđuju odsustvo treperenja i odsjaja. OLED zaslon modela LX3 tako omogućava uživanje u dužem igranju ili bingeanju omiljenih emisija bez osjećaja zamora očiju. LG-ev super anti-refleksni sloj (SAR – super anti-reflection) pomaže u smanjenju vizualnih smetnji pa se korisnici mogu potpuno usredotočiti na ono što je na zaslonu.

Savitljivi zaslon od 42 inča razlikuje se svega na tržištu zahvaljujući nedostižnim opcijama prilagodbe. Zakrivljenost je moguće brzo podesiti biranjem između dviju unaprijed definiranih postavki s pomoću posebne tipke na daljinskom upravljaču ili ručno kroz 20 različitih razina s razmacima od pet posto. Zaslon LG OLED Flexa može se i nagnuti prema naprijed do 10 stupnjeva ili nazad do 5 stupnjeva, a moguće je podesiti i visinu postolja u rasponu od 140 milimetara, što jamči ergonomsku udobnost i za one koji vole sjediti uspravno i one koji su tijekom gledanja naslonjeni.

LX3 dolazi s jedinstvenim značajkama i funkcijama koje korisnicima pružaju veću kontrolu nad iskustvom igranja. Primjerice, veličina slike na zaslonu može se prilagoditi  prema osobnim preferencijama ili žanru igre. Oni koji igraju RPG, platformske igre ili utrke vjerojatno će htjeti koristiti svih 42 inča zaslona, dok bi igrači RTS ili FPS igara mogli preferirati prikaz od 32 ili 27 inča koji im omogućava da neprestano vide sve što se događa u igri. Promjena veličine slike dostupna je u praktičnom izborniku Gaming Dashboard, u kojem je moguće odabrati i poziciju manje slike na zaslonu.

Nova aplikacija Game, ekskluzivna za LX3, podržava prilagodljive čuvare zaslona, nudi prečace do popularnih aplikacija kao što su Twitch i YouTube te pruža pregled povezanih vanjskih ulaznih uređaja, sve na istom zaslonu. LG-ev Gaming Optimizer obnovljen je za LG OLED Flex te sadrži i prilagodljive postavke zvuka u skladu sa žanrom igre, zajedno sa širokim rasponom opcija slike i zvuka posvećenima igranju. Posebna stranica s postavkama zvuka za igranje uključuje ekvilizator, prekidače za AI Game Sound i Dolby Atmos te nudi pristup naprednim audiopostavkama, omogućavajući korisnicima da prilagode iskustvo igranja upravo onako im odgovara.

Gejmeri  će cijeniti i način rada Multi View, koji im omogućava da istovremeno gledaju sadržaj iz dvaju različitih izvora, birajući pritom koji zvuk žele slušati, što znači da mogu igrati igru na računalu ili konzoli te u isto vrijeme gledati videozapis na YouTubeu koji prenose sa svojeg pametnog telefona.

Funkcija Switching Hub omogućava korištenje ugrađenog mikrofona LG OLED Flexa i bilo kojeg uređaja povezanog preko USB-a poput slušalica, tipkovnice ili miša s računalom povezanim HDMI kabelom. Pritiskom na tipku za prebacivanje izvora smještenu na bočnoj strani postolja moguće je mijenjati povezanost uređaja bez potrebe za fizičkim isključivanjem i ponovnim spajanjem. Uz to, ugrađeni mikrofon osigurava učinkovito poništavanje jeke za kristalno čiste razgovore tijekom igranja.

LX3 pruža izvrstan zvuk s dva prednja zvučnika od 40 watta  koji dodatno poboljšavaju iskustvo igranja i gledanja sadržaja.  Dok zahvaljujući ugrađenoj podršci za Dolby Atmos, zvuk u kompatibilnim sadržajima dobiva veću jasnoću, dubinu i živost.

LG-eva izvanredna linija OLED televizora, uključujući novi LG OLED Flex, nudi jedno od najboljih iskustava igranja na velikom ekranu, s podrškom za Dolby Vision igranje sa 4K 120Hz i najnovijim značajkama HDMI 2.1, kao što su promjenjiva brzina osvježavanja (VRR – variable refresh rate) i automatska niska latencija (ALLM – auto low latency mode). Štoviše, LG-ev savitljivi zaslon kompatibilan je s G-SYNC i posjeduje certifikat AMD FreeSync Premium, čime jamči prikaz bez trzaja slike i zastajkivanja. Za potpuno personalizirano iskustvo LG OLED Flex nudi i  prilagodljivo osvjetlejnje koje se ukslađuje sa zvučnim zapisom ili prikazom slike na samom zaslonu, te nudi izbor od pet jedinstvenih načina rada za još bolju atmosferu.

 

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

16 zlonamernih aplikacija na Google Play

Istraživači bezbednosti u kompaniji McAfee otkrili su 16 zlonamernih mobilnih aplikacija koje su se na …