24 listopada, 2021 6:29 pm

LG I NVIDIA

LG-evi 8K OLED televizori i NVIDIA

LG Electronics je proizvođač televizora koji je komercijalizirao 8K OLED televizore, te između ostaloga ponovno postavio referentnu vrijednost u industriji s prvim 8K televizorima na svijetu koji podržavaju snažnu novu grafičku karticu NVIDIA® serije GeForce RTX™ 30.* Ove 8K OLED TV-e pokreće LG-ev α (Alpha) 9 Gen 3 AI procesor koji podržava punu 8K širinu pojasa pa zagriženim gamerima širom svijeta pružaju najupečatljivije i očaravajuće igranje na vrhunskim displejima s preko 33 milijuna samoosvjetljujućih piksela.

LG-evi OLED televizori se dugo smatraju najnaprednijim gaming televizorima na svijetu zbog tehnologije samoosvjetljujućih piksela i podrške za najnovije HDMI specifikacije kao što su promjenjiva brzina osvježavanja (VRR), ultra brzo vrijeme odziva i način rada s niskim kašnjenjem (ALLM). Kako su LG OLED televizori kompatibilni s tehnologijom NVIDIA G-SYNC®, korisnici su dosad mogli uživati u svojim omiljenim igrama uz pomoć grafičkih kartica serija GeForce RTX 20 i GTX 16 za nesmetano, uranjajuće gaming iskustvo bez treperenja, trganja slike ili zastajkivanja – što se često događa kod uobičajenih displeja.

Procesor α (Alpha) 9 Gen 3 AI u LG-evim OLED i NanoCell 8K televizorima podiže performanse renderiranja grafike u stvarnom vremenu na novu razinu i postavlja nove standarde za optimiziranu sliku i performanse kod igranja videoigara. Uz LG 8K OLED televizore koji mogu isporučivati 8K sadržaja pri 60 sličica u sekundi i nositi se s nevjerojatnim brzinama od 48 Gbps, igranje 8K igara na LG OLED televizorima i s grafičkom karticom NVIDIA® serije GeForce RTX™ 30 nikada nije izgledalo tako dobro.

„Uzbuđeni smo što ćemo omogućiti podršku za seriju GeForce RTX 30 za LG-eve 8K OLED televizore za 2020.“, izjavio je Matt Wuebbling, potpredsjednik globalnog GeForce marketinga u kompaniji NVIDIA. „Gameri će biti oduševljeni performansama ovih televizora kad igraju najnovije 8K PC igre s najrealističnijim značajkama renderiranja te najmodernijim AI značajkama koje pokreće grafička kartica GeForce RTX 3090.”

Kako bi gamerima pojačali osjećaj „uranjanja“, LG 8K OLED televizori također podržavaju Dolby Atmos i LG-ev AI Acoustic Tuning zasnovan na dubinskom učenju, koji mjeri akustično okruženje i prilagođava zvuk radi veće preciznosti. Televizori su također spremni za BT Surround kako bi omogućili istovremeno povezivanje dva LG Bluetooth zvučnika, kombinirajući 2.0-kanalni zvuk s virtualnim 4.0 surroundom za još bolje uživanja u omiljenim igrama. A s ugrađenim LG ThinQ, upravljanje glasom bez korištenja ruku moguće je u onim trenucima kada ne želimo posezati za daljinskim upravljačem.

https://www.lg.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

WhatsApp prestaje raditi na starijim telefonima

Aplikacija Whatsapp saopštila je  spisak uređaja na kojima  neće biti dostupna od novembra ove godine.Prevashodno …